ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Dry brushing: Η θεραπεία περιποίησης σώματος που ενισχύει τη λάμψη της επιδερμίδας


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

18 Ιανουαρίου 2024

Dry brushing: Η θεραπεία περιποίησης σώματος που ενισχύει τη λάμψη της επιδερμίδας
IG @stormibree
Το στεγνό βούρτσισμα έχει πολλά περισσότερα οφέλη για το δέρμα σου, από αυτά που φαντάζεσαι

Το dry brushing (στεγνό βούρτσισμα) είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται: μια μέθοδος απολέπισης που περιλαμβάνει τη χρήση μιας βούρτσας σώματος για να κάνεις απαλό μασάζ στο δέρμα - μια πρακτική ομορφιάς που βοηθά στην τόνωση της λάμψης, στην αφαίρεση του νεκρού δέρματος και στην αύξηση της αποτελεσματικότητας της ενυδατικής σου κρέμας.

Πώς να εφαρμόσεις σωστά το dry brushing

H καλύτερη στιγμή για dry brushing είναι πριν το μπάνιο, καθώς με τον τρόπο αυτό θα αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και έπειτα θα ξεπλύνεις την επιδερμίδα σου.
Βεβαιώσου ότι το δέρμα σου και η βούρτσα σου είναι εντελώς στεγνά για να έχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Εφάρμοσε μέτρια πίεση και με ανηφορικές, κυκλικές κινήσεις, από τους αστραγάλους προς τα επάνω ξεκίνησε την απολέπιση της επιδερμίδας.

Jenny.Gr

Τα οφέλη του dry brushing

Ενισχύει την κυκλοφορία: Αν έχεις παρατηρήσει ότι το δέρμα σου είναι κόκκινο μετά από στεγνό βούρτσισμα, συνήθως δεν είναι λόγος ανησυχίας. Η ερυθρότητα, η οποία είναι μόνο μια μικρή φλεγμονή, σηματοδοτεί αυξημένη κυκλοφορία —γνωστή και ως καλύτερη ροή αίματος— στις περιοχές που πέρασες με τη βούρτσα σου. Ωστόσο, η ερυθρότητα μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι ότι βουρτσίζεις πολύ επιθετικά και ερεθίζεις το δέρμα σου.

Βοηθά στη λεμφική παροχέτευση: Εκτός από το ότι σου χαρίζει λαμπερό δέρμα, το στεγνό βούρτσισμα μπορεί να ενθαρρύνει τη λεμφική παροχέτευση. Όλο το αίμα μεταφέρει λεμφικό υγρό, το οποίο φιλτράρεται μέσω των λεμφαδένων. Το στεγνό βούρτσισμα επιταχύνει τον ρυθμό άντλησης αίματος, γεγονός που βοηθά στην εξάπλωση της λέμφου μέσω του σώματος, επομένως απομακρύνει τις τοξίνες και τα παθογόνα γρηγορότερα.

Jenny.Gr
IG @stormibree

Απολεπίζει το νεκρό δέρμα: Όπως με όλες τις μεθόδους απολέπισης, το στεγνό βούρτσισμα απομακρύνει τη βρωμιά και τη λιπαρότητα της ημέρας καθώς και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Το αποτέλεσμα είναι αυξημένος κυτταρικός κύκλος και πιο λαμπερό, λείο δέρμα.

Γεμίζει το δέρμα: Πολλές γυναίκες ορκίζονται ότι η κυτταρίτιδα τους είναι λιγότερο αισθητή μετά το dry brushing, λόγω της προσωρινής αύξησης όγκου που έχει το δέρμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.