ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Beauté την Κυριακή: Η DIY μάσκα προσώπου που αναζωογονεί και εξισορροπεί τη λιπαρή επιδερμίδα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

28 Ιανουαρίου 2024

Beauté την Κυριακή: Η DIY μάσκα προσώπου που αναζωογονεί και εξισορροπεί τη λιπαρή επιδερμίδα
IG @hannaschonberg
Αυτή η απλή DIY μάσκα περιλαμβάνει τα ιδανικά συστατικά για τη φροντίδα της λιπαρής επιδερμίδας

Εάν έχεις λιπαρό δέρμα, γνωρίζεις καλά πόσο ενοχλητική μπορεί να γίνει η γυαλάδα που αποκτά τη επιδερμίδα από την υπερβολική έκκριση λιπαρότητας λίγες ώρες μετά την πρωινή σου ρουτίνα περιποίησης.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι για να απαλλαγείς από τη λιπαρότητα και να ισορροπήσεις το δέρμα σου, και μερικοί από αυτούς περιλαμβάνουν συστατικά που μπορεί να έχεις ήδη στην κουζίνα σου. Τι θα έλεγες λοιπόν, αυτή την Κυριακή, να δείξεις αγάπη προς το δέρμα σου κάνοντας μια εύκολη DIY μάσκα προσώπου;

Όσα χρειάζεται το λιπαρό δέρμα από μια DIY μάσκα προσώπου

Το κλειδί για ένα καλό πρόγραμμα DIY μάσκας προσώπου για το λιπαρό δέρμα είναι η επιλογή συστατικών που μειώνουν το υπερβολικό σμήγμα χωρίς να δημιουργούν ξηρότητα και ενυδατώνουν απαλά χωρίς να φράζουν τους πόρους της επιδερμίδας.
Εδώ, έχουμε συγκεντώσει 3 διαφορετικές DIY μάσκες προσώπου, ιδανικές για τη λιπαρή επιδερμίδα. Εσύ, ποια θα επιλέξεις;

Μάσκα προσώπου με αλόη

Γιατί λειτουργεί: Η αλόη βέρα είναι ένα all-star συστατικό που σώζει το δέρμα και διαθέτει απίστευτες αντιμικροβιακές και επανορθωτικές ιδιότητες, αλλά ήξερες ότι το φυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απορρόφηση της λιπαρότητας; Σε συνδυασμό με το αγγούρι που καταπραΰνει το δέρμα (τ οποίο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α και Ε), το απαλό απολεπιστικό γαλακτικό οξύ που βρίσκεται στο γιαούρτι και απορροφά το σμήγμα, καθώς και τις ενυδατικές και αποφρακτικές ιδιότητες του μελιού, οι δυνάμεις της αλόης φτάνουν σε υψηλή αποτελεσματικότητα καταπολέμησης της λιπαρότητας.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Τι θα χρειαστείς:

  • Ένα φύλλο αλόης ή τζελ αλόης
  • Ένα αγγούρι, κομμένο σε φέτες
  • Μέλι
  • Απλό γιαούρτι

Η εκτέλεση:

  1. Αφαιρείς το τζελ από ένα φύλλο αλόης βέρα
  2. Ανακατεύεις το τζελ αλόης βέρα με μια χούφτα αγγούρι κομμένο σε φέτες. Στη συνέχεια, προσθέτεις ίσα μέρη μέλι και γιαούρτι (περίπου μια κουταλιά της σούπας από το καθένα)
  3. Απλώνεις το μείγμα σε καθαρό και φρεσκοπλυμένο πρόσωπο σου.
  4. Άφησε τη μάσκα να δράσει για 15 λεπτά και μετά ξέπλυνέ τη καλά με χλιαρό νερό.

Beauty tip: Χρησιμοποίησε αυτή τη DIY μάσκα κάθε δεύτερο βράδυ. Αν έχεις ιδιαίτερα λιπαρό δέρμα, δοκίμασε μια πιο συμπυκνωμένη εκδοχή, μόνο με μέλι και αλόη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.