ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Skin Fasting: H «διαλειμματική νηστεία» που έχει ανάγκη η επιδερμίδα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

23 Ιανουαρίου 2024

Skin Fasting: H «διαλειμματική νηστεία» που έχει ανάγκη η επιδερμίδα
IG @taylor_hill
Αν η skincare routine σου περιστοιχίζεται από πλήθος βημάτων και προϊόντων, ίσως έχει έρθει η στιγμή να κάνεις ένα διάλειμμα

Για κάποιες γυναίκες, η περιποίηση της επιδερμίδας είναι μια καθημερινή διαδικασία 20 βημάτων, την οποία ακολουθούν επιμελώς πρωί και βράδυ. Το γεγονός, κατά καιρούς, μας κάνει να αναρωτιόμαστε μήπως υπερβάλλουμε με τη χρήση τόσο πολλών προϊόντων περιποίησης. Το skin fasting, μια ανοδική τάση των τελευταίων χρόνων, εστιάζει στην ανάγκη που έχει η επιδερμίδα για αποτοξίνωση.

Skin Fasting

Η τάση του skin fasting μας προσκαλεί να κάνουμε ένα «διάλειμμα» από την πλούσια ρουτίνα που ακολουθούμε, δίνοντας χρόνο στο δέρμα μας να αναπνεύσει, να ξεκουραστεί και να επαναρυθμιστεί. Θεωρητικά, επιτρέπει στο δέρμα να λειτουργεί φυσικά όπως άλλωστε θα έπρεπε χωρίς τη βοήθεια και τη συμμετοχή προϊόντων περιποίησης δέρματος.
Αν και η ιδέα είναι αρκετά απλή, η μεθοδολογία μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο. Όπως η νηστεία που σχετίζεται με τη διατροφή και τα τρόφιμα, μπορεί να υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα για το πόση ποσότητα και ποικιλία αυτών αφαιρείται και για πόσο καιρό.

Η θεωρία λέει να αφήσουμε το δέρμα μας να χτίσει ξανά το προστατευτικό του φιλμ, ενισχύοντας την υγεία και την ανθεκτικότητα του δέρματος. Μπορεί επίσης να είναι ένας καλός τρόπος για να αναγνωρίσουμε ποια από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε μας προκαλούν ερεθισμό, εξάρσεις ή άλλα δερματικά προβλήματα.

Jenny.Gr
IG @taylor_hill

Πώς να εφαρμόσεις το skin fasting

Τo skin fasting είναι μια μοναδική διαδικασία για κάθε άτομο. Μπορείς να μειώσεις σταδιακά τα προιόντα που χρησιμοποιείς ή να σταματήσεις να τα χρησιμοποιείς όλα κατευθείαν, αφήνοντας τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας σου να δράσουν, να προστατέψουν και να εξισορροπήσουν την επιδερμίδα. Είναι σημαντικό να ακούς το δέρμα σου καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, η οποία μπορεί να διαρκέσει από μερικές ημέρες έως μερικές εβδομάδες.

Είναι σημαντικό, ωστόσο να κρατήσεις 3 βασικά steps της περιποίησης της επιδερμίδας σου: τον καθαρισμό, την ενυδάτωση και την αντηλιακή προστασία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.