ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Βούτυρο καριτέ: Ένα εξαιρετικό συστατικό περιποίησης του δέρματος και των μαλλιών


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

25 Ιανουαρίου 2024

Βούτυρο καριτέ: Ένα εξαιρετικό συστατικό περιποίησης του δέρματος και των μαλλιών
IG @stormibree
Ένα εκπληκτικό συστατικό που κάνει…τα πάντα

Όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, το δέρμα και τα μαλλιά μας έχουν ανάγκη από ενισχυμένη περιποίηση με συστατικά που είναι πλούσια σε ενυδατικούς παράγοντες. Ένα από αυτά τα πολύτιμα συστατικά φροντίδας είναι το βούτυρο καριτέ.

Τι είναι το βούτυρο καριτέ;

Σε αντίθεση με ένα τυπικό προϊόν σώματος, το βούτυρο καριτέ δεν παρασκευάζεται σε εργαστήριο, είναι απολύτως φυσικό. Το βούτυρο καριτέ είναι το έλαιο που εξάγεται από τους ξηρούς καρπούς του αφρικανικού δέντρου καριτέ (Vitellaria paradoxa). Είναι πλούσιο σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, όπως ελαϊκό οξύ, στεατικό οξύ και λινολεϊκό οξύ. Περιέχει επίσης βιταμίνες Α και Ε, καθώς και κινναμικό οξύ.

Το βούτυρο καριτέ είναι ένα εξαιρετικά ενυδατικό συστατικό, το οποίο βρίσκουμε αρκετά συχνά σε συνθέσεις προϊόντων περιποίησης δέρματος και μαλλιών.

Τα οφέλη του βουτύρου καριτέ για τα μαλλιά

Το βούτυρο καριτέ είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του ξεφλουδίσματος στο τριχωτό της κεφαλής και του κνησμού. Είναι επίσης γεμάτο λιπαρά οξέα που μπορούν να εξισορροπήσουν τα φυσικά έλαια στο δέρμα και στο τριχωτό της κεφαλής. Το βούτυρο καριτέ είναι εξαιρετικά ενυδατικό, ώστε να μπορεί να διεισδύσει βαθιά στις ίνες της τρίχας και να επανορθώσει τις βλάβες στις κατεστραμμένες άκρες.

Τα οφέλη του βουτύρου καριτέ για το δέρμα

Όπως και άλλα έλαια, το βούτυρο καριτέ μπορεί να είναι μια καλή ενυδατική κρέμα. Δρα αποτρέποντας την απώλεια υγρασίας από την επιδερμίδα. Τα προϊόντα με βούτυρο καριτέ μπορούν επίσης να καταπραΰνουν ένα ερεθισμένο ή κατεστραμμένο δέρμα. Το κινναμικό οξύ στο βούτυρο καριτέ έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Το βούτυρο καριτέ περιέχει τριτερπένια που βοηθούν στην επούλωση των πληγών και στη μείωση των ουλών. Συχνά συνιστάται για την ελαχιστοποίηση της εμφάνισης ουλών και ραγάδων.

Τέλος, μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από τον ήλιο. Το βούτυρο καριτέ περιέχει επίσης χαμηλό επίπεδο φυσικής αντηλιακής προστασίας (SPF 6) που μπορεί να παρέχει πρόσθετη προστασία από τις βλαβερές ακτίνες UV όταν χρησιμοποιείται με αντηλιακό

Jenny.Gr
IG @stormibree

Πώς χρησιμοποιείται το βούτυρο καριτέ

  1. Ενώ θα πρέπει να ακολουθείς τις οδηγίες στη συσκευασία οποιουδήποτε προϊόντος με βούτυρο καριτέ που χρησιμοποιείς, είναι καλύτερο να εφαρμόζεις το βούτυρο καριτέ σε καθαρό και στεγνό δέρμα. Αυτό θα βοηθήσει να «κλειδώσεις» την υγρασία στο δέρμα.
  2. Εάν χρησιμοποιείς καθαρό βούτυρο καριτέ, είναι καλύτερο να πάρεις μια μικρή ποσότητα βουτύρου και να τη ζεστάνεις στις παλάμες των χεριών σου. Μπορείς να κάνεις απαλό μασάζ σε καθαρό, στεγνό δέρμα και να το εστιάσεις σε περιοχές που χρειάζονται επιπλέον υγρασία, όπως οι αγκώνες, τα γόνατα και τα ξηρά σημεία.
  3. Εάν χρησιμοποιείτε βούτυρο καριτέ στα μαλλιά, χρησιμοποίησέ το με φειδώ, ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου. Το βούτυρο καριτέ μπορεί να βαρύνει τα λεπτά μαλλιά και πιθανώς να είναι πολύ πλούσιο για το λιπαρό τριχωτό της κεφαλής.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.