ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Ρυτίδες στο μέτωπο: Πού οφείλονται και πώς μπορείς να τις απαλύνεις


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

30 Ιανουαρίου 2024

Ρυτίδες στο μέτωπο: Πού οφείλονται και πώς μπορείς να τις απαλύνεις
IG @lilyaldridge
Οι ρυτίδες στο μέτωπο είναι αναπόφευκτο μέρος της γήρανσης, αλλά είναι απόλυτα φυσικό να ανησυχείς για αυτές

Αν είσαι άνω των 25 ετών, είναι πολύ πιθανό να ανησυχείς για τις έντονες γραμμές έκφρασης ή τις ρυτίδες που έχουν σχηματιστεί στο μέτωπό σου. Πού οφείλονται όμως και πώς μπορείς να τις απαλύνεις για να γίνουν λιγότερο ορατές;

Είναι γεγονός ότι με το πέρασμα του χρόνου, μειώνεται η φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και αυτό έχει ως συνέπεια το δέρμα να εμφανίζει σημάδια γήρανσης. Ωστόσο, για την εμφάνιση των ρυτίδων στο πρόσωπο και ιδίως στο μέτωπο, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο:

  • Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, η οποία επιβραδύνει προοδευτικά τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης από το σώμα - συμβάλλοντας έτσι στη χαλάρωση
  • H μυϊκή δύναμη προσώπου
  • Οι επαναλαμβανόμενες εκφράσεις προσώπου στο μέτωπο, οι οποίες προκαλούνται από τη δραστηριότητα των μετωπιαίων μυών που επιτρέπουν να ανασηκώνουμε τα φρύδια
  • Οι οθόνες
  • Το στρες
  • Η βαρύτητα
  • Η ρύπανση
  • Η γενετική προδιάθεση

Πώς να αποτρέψεις τον σχηματισμό ρυτίδων στο μέτωπο

Χρησιμοποίησε βιταμίνη C και SPF κάθε πρωί

Η έκθεση στον ήλιο παίζει σημαντικό ρόλο στη νεανική εμφάνιση του δέρματος. Όσο περισσότερο «αγγίζει» ο ήλιος το πρόσωπό σου, τόσο πιο ξηρό και χαλαρό θα παρατηρείς το δέρμα σου χρόνο με τον χρόνο. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να προσθέσεις στη ρουτίνα σου συστατικά περιποίησης που μπορούν να βοηθήσουν στην αναστροφή ορισμένων ανεπιθύμητων συνεπειών.

Γι' αυτό θα πρέπει πάντα να εφαρμόζεις βιταμίνη C (για την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου, την καταπολέμηση της βλάβης από τις ελεύθερες ρίζες, την προστασία του δέρματος από τις ακτίνες UVA και UVB, την εξάλειψη της όψης μαύρων κηλίδων και την ενίσχυση της φωτεινότητας της επιδερμίδας) και αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

Jenny.Gr
IG @lilyaldridge

Αναζήτησε προϊόντα με υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα από τα πιο περιζήτητα συστατικά στην περιποίησης δέρματος χάρη στην ικανότητά του να συγκρατεί 1.000 φορές το βάρος του σε νερό. Αν και αυτό είναι απίστευτο από την άποψη της ενυδάτωσης, είναι επίσης εξαιρετικό για την ελαχιστοποίηση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Χρησιμοποίησε ρετινοειδή τη νύχτα

Τα ρετινοειδή είναι αποδεδειγμένο ότι διεγείρουν την ανάπτυξη κολλαγόνου. Η ρετινόλη (γνωστή και ως παράγωγο βιταμίνης Α και ασθενέστερη μορφή ρετινοειδούς) λειτουργεί καλύτερα τη νύχτα για να μειώσει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι το δέρμα επανορθώνεται τη νύχτα, επομένως η εφαρμογή αυτού του συστατικού μπορεί να ενισχύσει τη διαδικασία. Επίσης, είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι τα ρετινοειδή εφαρμόζονται αποκλειστικά βράδυ για την αποφυγή ερεθισμών ή άλλων αρνητικών συνεπειών στο δέρμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.