ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Ρεσβερατρόλη: Το πολύτιμο αντιοξειδωτικό συστατικό που δρα ενάντια στην κυτταρική γήρανση


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

13 Φεβρουαρίου 2024

Ρεσβερατρόλη: Το πολύτιμο αντιοξειδωτικό συστατικό που δρα ενάντια στην κυτταρική γήρανση
IG @sarasampaio
‘Ένα συστατικό που προστατεύει και περιποιείται με τον καλύτερο τρόπο το δέρμα

Η ρεσβερατρόλη είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που μπορεί να βρεθεί στη φλούδα των σταφυλιών, των φιστικιών, των μούρων, ακόμη και στη μαύρη σοκολάτα. Διατίθεται σε σκόνη, χάπι ή υγρή μορφή και μπορεί να ενσωματωθεί στις συνθέσεις προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας, όπως για παράδειγμα σε ορούς και κρέμες αντιγήρανσης.

Η ρεσβερατρόλη είναι μέρος μιας ομάδας ενώσεων που ονομάζονται πολυφαινόλες. Αυτές οι πολυφαινόλες δρουν ως βασικά αντιοξειδωτικά, τα οποία χρησιμεύουν στην πρώτη γραμμή ως «στρατηγοί» που συγκεντρώνουν τα στρατεύματα για να προστατεύσουν τα κύτταρα από βλάβες που οδηγούν σε κυτταρική γήρανση.

Τα οφέλη της ρεσβερατρόλης για το δέρμα

Jenny.Gr
IG @sarasampaio

Προστατεύει το δέρμα: Η ρεσβερατρόλη μπορεί να διακόψει τις αρνητικές περιβαλλοντικές επιδράσεις καθώς και να προστατεύσει το δέρμα από τις βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Επιβραδύνει τη γήρανση: Η ρεσβερατρόλη λειτουργεί σε κυτταρικό επίπεδο για να καταπολεμήσει τη διαδικασία γήρανσης, διεγείροντας τον υγιή πολλαπλασιασμό των κυττάρων. Σχηματίζει πολύπλοκα μόρια με ορισμένα μεταλλικά ιόντα, απενεργοποιώντας την ικανότητά τους να σχηματίζουν ελεύθερες ρίζες και επομένως βελτιώνοντας την κυτταρική λειτουργία και υποστηρίζοντας τους ινοβλάστες, μαζί με τη δημιουργία υγιούς κολλαγόνου. Αυτός ο συνδυασμός κάνει τη ρεσβερατρόλη εξαιρετικά αποτελεσματική καταπολεμώντας την καταστροφική επίδραση των ελεύθερων ριζών που οδηγεί στη γήρανση του δέρματος.

Μειώνει την ερυθρότητα: Η ρεσβερατρόλη περιέχει βασικές ηρεμιστικές ιδιότητες που βοηθούν στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης ερυθρότητας και φλεγμονής.

Εξομαλύνει τον χρωματικό τόνο του δέρματος: Φωτίζει και δίνει ομοιομορφία στον τόνο του δέρματος, αλλά βελτιώνει επίσης τη συνολική υφή του.

Ενυδατώνει το δέρμα: Και αποτρέπει την ξηρότητα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.