ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Εκχύλισμα ανανά: Γιατί είναι η νέα «εμμονή» στον κόσμο της ομορφιάς και της περιποίησης δέρματος;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

4 Μαρτίου 2024

Εκχύλισμα ανανά: Γιατί είναι η νέα «εμμονή» στον κόσμο της ομορφιάς και της περιποίησης δέρματος;
IG @hannaschonberg
Η βιομηχανία της ομορφιάς φαίνεται να λατρεύει το εκχύλισμα ανανά αυτή τη στιγμή

Ο ανανάς είναι ένα υπέροχο και άκρως απολαυστικό φρούτο, γνωστό για τα πολυάριθμα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό. Αλλά γνωρίζεις ποια είναι τα οφέλη του για τη φροντίδα της επιδερμίδας και τους λόγους για τους οποίους το τελευταίο διάστημα θεωρείται must-have από τη βιομηχανία της ομορφιάς;

Τι κάνει το εκχύλισμα ανανά να θεωρείται το απόλυτο skincare συστατικό αυτή τη στιγμή;

Το εκχύλισμα ανανά είναι το εκπληκτικό συστατικό με τριπλή δράση για το δέρμα. Μπορεί να απολεπίσει την επιδερμίδα, ενώ λειτουργεί ως προστατευτικό αντιοξειδωτικό και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Φημίζεται ως η πιο ισχυρή μορφή βιταμίνης C και είναι επίσης γνωστή για την αφθονία της σε σαλικυλικό, το οποίο βοηθά το δέρμα να αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα από το ανώτερο στρώμα και ως αποτέλεσμα, μειώνει τη φλεγμονή. Ουσιαστικά, αυτός ο ισχυρός συνδυασμός είναι που κάνει το εκχύλισμα ανανά τόσο επιθυμητό και ιδιαίτερα ωφέλιμο για το δέρμα με τάση ακμής.

Το εκχύλισμα ανανά περιέχει βρωμελίνη: Ένα ένζυμο που μπορεί να αφομοιώσει τα κύτταρα του δέρματος, το οποίο μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό απολεπιστικό, βοηθώντας στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος.

Το εκχύλισμα ανανά μπορεί να συνδυαστεί με απόλυτη ασφάλεια με συστατικά, όπως το υαλουρονικό οξύ, η νιασιναμίδη και τα άλφα υδροξυοξέα (AHAs). Στην πραγματικότητα, μπορείς να μεγιστοποιήσεις τα οφέλη αυτών των συστατικών, ενσωματώνοντας στη ρουτίνα σου το εκχύλισμα ανανά.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Τα αρνητικά χαρακτηριστικά του εκχυλίσματος ανανά

Όπως συμβαίνει με κάθε προϊόν περιποίησης δέρματος, υπάρχουν ορισμένες προειδοποιήσεις τις οποίες θα ήταν καλό να κρατήσεις σε σημειώσεις:

Το εκχύλισμα ανανά δεν πρέπει να συνδυάζεται με άλλα ενεργά συστατικά, όπως σαλικυλικό οξύ ή βιταμίνη C, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Το εκχύλισμα ανανά θα μπορούσε επίσης να έχει διαφορετικά αποτελέσματα ανάλογα με τον τύπο και το pH κάθε δέρματος. Το εκχύλισμα ανανά περιέχει βρωμελίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία, ειδικά σε ένα ήδη ευαίσθητο δέρμα. Επιπλέον, μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία του δέρματος στο ηλιακό φως. Επομένως, θα ήταν καλό να εφαρμόζεις πάντα αντηλιακό μετά τη χρήση του.

Τα προϊόντα που οι συνθέσεις τους είναι ενισχυμένες με εκχύλισμα ανανά ισχυρίζονται ότι είναι ασφαλή για χρήση από τους περισσότερους τύπους δέρματος, ωστόσο, προειδοποιούν όσους πάσχουν από δερματικές παθήσεις όπως η ροδόχρου ακμή να χρησιμοποιούν το εκχύλισμα ανανά προσεκτικά και να συμβουλεύονται τον δερματολόγο τους πριν.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.