ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

To TikTok λέει ότι τα Brazilian nuts δρουν κατά της ακμής – Το πιστεύουμε;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

13 Μαρτίου 2024

To TikTok λέει ότι τα Brazilian nuts δρουν κατά της ακμής – Το πιστεύουμε;
IG @juliesfi
Είναι απλά ένας ακόμα αστικός μύθος ή πράγματι ισχύει;

Εάν έχεις αφιερώσει χρόνο στο TikTok, μπορεί να έχεις δει πολλά βίντεο που σε παροτρύνουν να προσθέσεις τα Brazilian nuts στη διατροφή σου. Είναι μια πολύτιμος ξηρός καρπός που περιέχει σελήνιο, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση του θυρεοειδούς και στη μείωση της φλεγμονής, καθώς είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά. Προάγει επίσης την υγεία του εγκεφάλου και παρέχει καλά λιπαρά - αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ένας άλλος ισχυρισμός που «κυκλοφορεί» στο διαδίκτυο είναι ότι έχει εξαιρετικά οφέλη για το δέρμα και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ακμής. Ισχύει όμως πράγματι αυτός ο ισχυρισμός ή είναι απλά ένας μύθος που διαδίδεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς στον κόσμο των social media;

Jenny.Gr
IG @juliesfi

Τα οφέλη των Brazilian nuts για το δέρμα

Τα Brazilian nuts περιέχουν Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, τα οποία υποστηρίζουν τον φραγμό του δέρματος ενισχύοντας τα επίπεδα λιπιδίων του. Αυτό βοηθά το δέρμα να συγκρατεί καλύτερα το νερό και παρέχει ενισχυμένη προστασία έναντι των περιβαλλοντικών επιθέσεων. Επιπλέον, ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος. Ενώ τα καρύδια έχουν υψηλότερες συγκεντρώσεις λιπαρών οξέων, τα Brazilian nuts είναι αξιοσημείωτα για τα υψηλά επίπεδα σεληνίου τους.

Το σελήνιο είναι ένα ιχνοστοιχείο που πρέπει να αποτελεί μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. Το σελήνιο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και παρέχει προστασία από τη γήρανση, καθώς και υποστήριξη της λειτουργίας του ανοσοποιητικού.

Jenny.Gr
IG @juliesfi

Η χαμηλή κατανάλωση σεληνίου έχει συσχετιστεί με αυξημένη συχνότητα υποθυρεοειδισμού και θυρεοειδίτιδας. Το σελήνιο αυξάνει επίσης τα επίπεδα της υπεροξειδάσης της γλουταθειόνης, ενός ενζύμου που μειώνει τα επίπεδα των ελεύθερων ριζών που μπορούν να προκαλέσουν κυτταρική βλάβη. Τα Brazilian nuts περιέχουν επίσης υψηλά επίπεδα φαινολών και βιταμίνης Ε, οι οποίες είναι γνωστό ότι λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά στα κύτταρα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.