Anti-ageing: Οι τροφές που διατηρούν την επιδερμίδα σφριγηλή και λαμπερή
Αλεξάνδρα Τρύφωνος
9 Μαρτίου 2024
Εκτός από την ενυδάτωση και τον καθημερινό καθαρισμό πρωί και βράδυ, ένα σημαντικό μέρος κάθε επιτυχημένης ρουτίνας περιποίησης του δέρματος είναι μια καλά ισορροπημένη διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες.
Η επαρκής πρόσληψη πρωτεΐνης διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, ενισχύοντας την ελαστικότητα και τη λάμψη της επιδερμίδας, χαρακτηριστικά άμεσα συνδεδεμένα με τη νεανική εμφάνιση του δέρματος.
Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες
Φακές κι άλλα είδη οσπρίων
Οι φακές, αλλά και τα υπόλοιπα είδη οσπρίων έχουν σημαντικά οφέλη για το δέρμα. Προσφέρουν την ιδανική πρόσληψη πρωτεϊνών, σύνθετων υδατανθράκων, φυτικών ινών και απαραίτητων βιταμίνες που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν το σώμα να παράγει περισσότερο υαλουρονικό οξύ, το οποίο είναι ένα ισχυρό αντιγηραντικό και βαθιά ενυδατικό συστατικό.
Ξηροί καρποί και σπόροι
Είτε τα ρίξεις σε σαλάτα, ζυμαρικά, σάλτσα ή άλλο πιάτο για δείπνο, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι δεν είναι μόνο απίστευτα ευέλικτοι, αλλά και υπέροχοι για το δέρμα! Ορισμένοι ξηροί καρποί, όπως τα καρύδια, τα αμύγδαλα και τα φιστίκια είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης και πολλοί τύποι σπόρων προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου, ενισχύοντας τη δομή του δέρματος. Περιέχουν επίσης Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα απαραίτητα για τη σφριγηλότητα και τη λάμψη της επιδερμίδας.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.