ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Το υγιές και λαμπερό δέρμα είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις διατροφικές επιλογές σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

23 Μαρτίου 2024

Το υγιές και λαμπερό δέρμα είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις διατροφικές επιλογές σου
IG @maralafontan
Οι τροφές που βελτιώνουν σημαντικά την όψη και την ποιότητα της επιδερμίδας

Όσο απαραίτητη είναι η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού εκ των έσω κατά τη διάρκεια της ημέρας, εξίσου απαραίτητη είναι και η διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά εάν επιθυμείς να έχεις ένα όμορφο, υγιές και λαμπερό δέρμα.

Κάποιες τροφές αποδεικνύονται πραγματικοί σύμμαχοι ομορφιάς και προσφέρουν σημαντική βελτίωση στην ποιότητα της επιδερμίδας. Ποιες είναι αυτές;

Σολομός

Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, είναι πολύ πλούσια σε ωμέγα-3, ιδανικά για τη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος ενισχύοντας τον φραγμό του δέρματος και τη διαδικασία επούλωσης. Καθώς το σώμα δεν το παράγει φυσικά, είναι απαραίτητο να το καταναλώνεις τακτικά για να αποφύγεις ελλείψεις. Ο σολομός είναι λοιπόν ο ιδανικός σύμμαχος για το ξηρό και ερεθισμένο δέρμα, καθώς ενδείκνυται για άτομα που πάσχουν παραδείγματος χάρη από έκζεμα ή άλλες δερματικές παθήσεις.

Jenny.Gr
IG @maralafontan

Ντομάτα

Αν θέλεις να απαλλαγείς από τις κηλίδες στο δέρμα, η ντομάτα είναι ιδανική για εσένα. Είναι μια καταπληκτική πηγή λυκοπενίου, ενός καροτενοειδούς που βοηθά στην προστασία του δέρματος από τις βλαβερές επιδράσεις του ήλιου και ειδικότερα από την οξειδωτική δράση των ακτίνων UV.

Γλυκοπατάτα

Η βιταμίνη Α, αλλιώς γνωστή ως ρετινόλη, είναι ένα πολύ δημοφιλές αντιγηραντικό ενεργό συστατικό. Όταν καταναλώνεται τακτικά, αυτή η βιταμίνη δρα ενάντια στην ξηρότητα και την έλλειψη ελαστικότητας του δέρματος, καθώς και στην εμφάνιση ρυτίδων. Η ενσωμάτωσή της στη διατροφή σου είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να αποτρέψεις τα πρώτα σημάδια γήρανσης.

Jenny.Gr
IG @maralafontan

Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι αναμφισβήτητα μια υπερτροφή ομορφιάς. Πλούσιο σε λιπαρά οξέα, η αναγεννητική του δύναμη είναι ιδανική για το «ξεθώριασμα» δερματικών παθήσεων: ρωγμές, ουλές, ραγάδες κ.λπ. Θρέφει και ενδυναμώνει το δέρμα και το προετοιμάζεται να αντισταθεί στις επιπτώσεις του χρόνου, επιβραδύνοντας την πρόωρη γήρανση.

Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα έχει διπλή δράση. Γεμάτη αντιοξειδωτικά, επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος, καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες. Η υψηλή περιεκτικότητά της σε θεοβρωμίνη, γνωστή για τις διεγερτικές του ιδιότητες, βοηθά στην αναζωογόνηση του κουρασμένου δέρματος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.