ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

DIY μάσκα ματιών με φέτες αγγουριού: Πόσο δραστική είναι;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

5 Απριλίου 2024

DIY μάσκα ματιών με φέτες αγγουριού: Πόσο δραστική είναι;
IG @maralafontan
Μια διαχρονική και καλά δοκιμασμένη θεραπεία ομορφιάς με εκπληκτικά οφέλη για την περιοχή των ματιών

Όταν φέρνεις στο μυαλό σου μια στιγμή απόλυτης αυτοφροντίδας, σίγουρα δημιουργείς την εικόνα σου με μαλλιά τυλιγμένα μέσα σε μια αφράτη και απαλή λευκή πετσέτα, τα άκρα σου τεντωμένα σε ένα μεγάλο κρεβάτι και δύο άψογα κομμένες φέτες αγγούριου, τοποθετημένες στα μάτια σου. Πρόκειται πράγματι για μια εμβληματική και άκρως αναζωογονητική εικόνα. Ωστόσο, η DIY μάσκα ματιών με φέτες αγγουριού είναι πραγματικά ευεργετική για την επιδερμίδα της ευαίσθητης και εύθραυστης περιοχής των ματιών;

Τι προσφέρει η τοποθέτηση αγγουριού στα μάτια;

Ενώ η τοποθέτηση αγγουριού σε λεπτές φέτες πάνω από τα μάτια σου δεν πρόκειται να μεταμορφώσει εντελώς το πρόσωπό σου, αυτή η διαχρονική και καλά δοκιμασμένη θεραπεία ομορφιάς έχει μερικά εκπληκτικά οφέλη.

Το δροσιστικό αποτέλεσμα του αγγουριού μπορεί να μειώσει το πρήξιμο, ενώ διεγείρει τη ροή του αίματος στο δέρμα. Τα αγγούρια έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, καθιστώντας τα πολύ ενυδατικά για το δέρμα. Εάν παραμείνουν στο δέρμα για λίγα λεπτά, τότε το δέρμα μπορεί να απορροφήσει αυτό το νερό για να γεμίσει τις λεπτές γραμμές.

Τα αγγούρια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και Κ, η οποία μπορεί να προσφέρει ένα φωτεινό αποτέλεσμα, να ελαχιστοποιήσει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και να βοηθήσει στην αποτροπή της βλάβης από τις ελεύθερες ρίζες. Δεδομένου ότι τα αγγούρια χαρίζουν μια φυσική αίσθηση δροσιάς, ειδικά αν χρησιμοποιούνται απευθείας από το ψυγείο, - λειτουργούν επίσης ως αγγειοσυσταλτικό, επιβραδύνοντας τη ροή του αίματος, επομένως συσφίγγουν και λειαίνουν την περιοχή στο κάτω μέρος των ματιών.

Jenny.Gr
IG @maralafontan

Τα σημαντικότερα οφέλη της εφαρμογή αγγουριού στα μάτια

  • Ενυδατώνει
  • Καταπραύνει
  • Μειώνει το πρήξιμο
  • Συσφίγγει
  • Λειαίνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες
  • Φωτίζει το βλέμμα, απαλλάσσοντάς το από τους μαύρους κύκλους

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.