ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

The Scent: Πώς θα βελτιώσεις την απόδοση και τη διάρκεια του αρώματός σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

17 Απριλίου 2024

The Scent: Πώς θα βελτιώσεις την απόδοση και τη διάρκεια του αρώματός σου
IG @maralafontan
4 συμβουλές που αν ακολουθήσεις θα χαρίσουν μεγαλύτερη διάρκεια στο αγαπημένο σου άρωμα

Όταν αγοράζεις ένα άρωμα, θέλεις να αφήνει μια κομψή οσφρητική αύρα στο πέρασμά σου κατά τη διάρκεια της μέρας. Αυτό όπως πιθανώς έχεις παρατηρήσει κι εσύ από την εμπειρία σου με τα αρώματα δεν είναι πάντα εφικτό. Υπάρχουν όμως οι κατάλληλες συμβουλές για κάνεις το άρωμά σου να διαρκεί από το πρωί μέχρι το βράδυ, χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να το ανανεώσεις μέσα στη μέρα.

Αρωματίσου αμέσως μετά το ντους

Το άρωμα συνηθίζουμε να είναι το τελευταίο βήμα στη ρουτίνα ομορφιάς μας πριν φύγουμε από το σπίτι. Το ψεκάζουμε στο δέρμα, τα μαλλιά και τα ρούχα μας, νομίζοντας ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνουμε να διαρκέσει περισσότερο. Αυτό όμως στην πραγματικότητα είναι λάθος. Το άρωμα απελευθερώνεται πιο έντονα όταν εφαρμόζεται αμέσως μετά το ντους ή το μπάνιο σε στεγνό, αλλά ακόμα ελαφρώς νωπό και ζεστό δέρμα.

Συνδύασε το άρωμά σου με την αντίστοιχη λοσιόν σώματος

Το ξηρό δέρμα «καταπίνει» το άρωμα, εμποδίζοντάς το να εκφράσει πλήρως τις δυνατότητές του. Επομένως είναι καλύτερα να εφαρμόσεις την κρέμα στο δέρμα πριν το άρωμα. Ιδανικά, χρησιμοποίησε την λοσιόν σώματος που έχει το ίδιο άρωμα με το άρωμά σου για να ενισχύσεις τη μυρωδιά. Εναλλακτικά, προτίμησε μια λοσιόν με ουδέτερο άρωμα ώστε να μην «εξουδετερώσει» την ένταση του αρώματός σου.

Jenny.Gr
IG @maralafontan

Μην ξεχνάς αυτό το ασυνήθιστο σημείο

Μεταξύ των σημείων παλμού υπάρχει επίσης, και ο αφαλός. Βρίσκεται στο κέντρο του σώματος, θερμαίνεται ιδιαίτερα έντονα, γι’ αυτό και τα αρώματα αναπτύσσονται ιδανικά σε αυτό το σημείο. Το γεγονός όμως ότι η κοιλιά καλύπτεται συχνά από ρούχα δεν είναι μειονέκτημα, αλλά σημαίνει ότι τα μόρια του αρώματος δεν εξατμίζονται γρήγορα.

Jenny.Gr
IG @maralafontan

Μην ψεκάζεις ένα κανονικό άρωμα στα μαλλιά σου

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα μαλλιά είναι ένας εξαιρετικός φορέας αρώματος. Όμως λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του αρώματος σε αλκοόλ, «στεγνώνει» τα μαλλιά μακροπρόθεσμα. Γι’ αυτό προτίμησε να αγοράσεις ένα άρωμα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τα μαλλιά. Δεν περιέχει αλκοόλ ή περιέχει πολύ λιγότερο και προστατεύει τα μαλλιά από την απώλεια υγρασίας. Μερικά αρώματα μαλλιών περιέχουν επίσης θρεπτικά έλαια που δίνουν πρόσθετη λάμψη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.