ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Γαλακτικό οξύ: Το skincare συστατικό που μειώνει σημαντικά τις εξάρσεις ακμής, αλλά και τα σημάδια γήρανσης


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

15 Μαΐου 2024

Γαλακτικό οξύ: Το skincare συστατικό που μειώνει σημαντικά τις εξάρσεις ακμής, αλλά και τα σημάδια γήρανσης
IG @sofiarichiegrainge
Μήπως είναι το νέο κορυφαίο skincare συστατικό της ρουτίνας σου;

Αν κάποιος σου έλεγε ότι η εφαρμογή ληγμένου γάλακτος στο δέρμα θα μπορούσε να σε απαλλάξει από τις κηλίδες ή να μειώσει τις λεπτές γραμμές, θα τον πίστευες; Αν και ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, η επιστήμη αποδεικνύει ότι πράγματι ισχύει. Το γαλακτικό οξύ, το οποίο βρίσκεται στο ξινόγαλο, είναι ένας απολεπιστικός παράγοντας που βοηθάει το δέρμα να γίνει πιο λείο κι απαλό.

Τα οφέλη του γαλακτικού οξέος

Jenny.Gr
IG @sofiarichiegrainge

Σκοτώνει τα βακτήρια: Μια μελέτη, το 1985, διαπίστωσε ότι το γαλακτικό οξύ βοήθησε να σκοτωθούν οι δερματικές λοιμώξεις σε νεογέννητα βρέφη.

Μειώνει τις ρυτίδες: Αργότερα, το '96, όταν δοκιμάστηκαν διαφορετικές συγκεντρώσεις (5% και 12%), οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η υψηλότερη συγκέντρωση διείσδυσε τόσο στο χόριο όσο και στην επιδερμίδα (5% μπορούσε να φτάσει μόνο στην επιδερμίδα) για πιο σφριγηλό και παχύ δέρμα, με αποτέλεσμα σε λιγότερες λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Μειώνει την ακμή: Έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει τις βλάβες της ακμής.

Αυξάνει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων: Το γαλακτικό οξύ «δρα αυξάνοντας τον ρυθμό ανανέωσης του δέρματος, προκαλώντας την ανάπτυξη νέου και νεανικού δέρματος.

Βοηθά το δέρμα να συγκρατεί την υγρασία: Το νέο δέρμα μπορεί επίσης να έχει καλύτερη ικανότητα συγκράτησης της υγρασίας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.