ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Βιταμίνη C: 5 skincare συστατικά που την αντικαθιστούν και είναι ιδανικά για το ευαίσθητο δέρμα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

14 Μαΐου 2024

Βιταμίνη C: 5 skincare συστατικά που την αντικαθιστούν και είναι ιδανικά για το ευαίσθητο δέρμα
IG @leoniehanne
Εξίσου αποτελεσματικά, αλλά με πιο ήπια δράση

Η βιταμίνη C είναι ένα από τα κορυφαία skincare συστατικά για κάθε αποτελεσματική ρουτίνα περιποίησης δέρματος. Βοηθά στη φωτεινότητα του δέρματος, στην προώθηση της παραγωγής κολλαγόνου, ακόμη και στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών. Ωστόσο, παρά τα θαυματουργά του οφέλη, ενδέχεται να μη γίνεται ανεκτό από το ευαίσθητο δέρμα, παρουσιάζοντας ερεθισμούς κι άλλες ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Στον αντίποδα, υπάρχουν άλλα skincare συστατικά στον κόσμο της ομορφιάς που διαθέτουν τα ίδια εκπληκτικά οφέλη, έχοντας όμως πιο απαλή δράση. Ποια είναι αυτά;

Νιασιναμίδη

Αν θέλεις να αντικαταστήσεις τη βιταμίνη C με κάτι πιο ήπιο, η νιασιναμίδη είναι μια εξαιρετική εναλλακτική επιλογή. Τόσο η βιταμίνη C όσο και η νιασιναμίδη μειώνουν τις βλάβες από περιβαλλοντικούς παράγοντες, μπορούν να βελτιώσουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, να μειώσουν την υπερμελάγχρωση και να αυξήσουν την παραγωγή κολλαγόνου . Ωστόσο, η νιασιναμίδη είναι η πιο ήπια από τις δύο και είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει ερεθισμό, ειδικά στο ευαίσθητο δέρμα.

Jenny.Gr
IG @leoniehanne

Ginseng

Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη της ενσωμάτωσης της βιταμίνης C στο πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας είναι η προστασία από τον ήλιο — ωστόσο στις μέρες μας αυτό δεν αρκεί. Όπως επισημαίνουν οι δερματολόγοι, το δέρμα μας εκτίθεται καθημερινά στο τεχνητό ορατό φως (AVL) που εκπέμπεται από τις ψηφιακές οθόνες. Το ginseng προστατεύει το δέρμα από την ψηφιακή ρύπανση, αλλά επίσης ενισχύει την κυτταρική ενέργεια και τη ζωντάνια του δέρματος και αποκαθιστά τη ζωτικότητα του δέρματος.

Καροτενοειδή

Το σαφράν και ο κουρκουμάς είναι πλούσια σε καροτενοειδή—μια βοτανική ένωση που βοηθά στη φωτεινότητα του δέρματος, στη μείωση της φλεγμονής και παρέχει φωτοπροστασία. Ένα άλλο αξιοσημείωτο «προνόμιο» των καροτενοειδών είναι η σταθερότητά τους. Σε αντίθεση με τη βιταμίνη C, η οποία μπορεί να οξειδωθεί γρήγορα, τα καροτενοειδή παραμένουν ενεργά και αποτελεσματικά για περισσότερο διάστημα.

Jenny.Gr
IG @leoniehanne

Βινιφερίνη

Η βινιφερίνη είναι ένα συστατικό που προέρχεται από τον χυμό αμπέλου και προορίζεται για να φωτίσει τα σκοτεινά σημεία , να μειώσει τα σημάδια ακμής και την υπερμελάγχρωση, και μάλιστα πολύ πιο αποτελεσματικά από τη βιταμίνη C.

Alpha Arbutin

Η άλφα αρμπουτίνη έχει επίσης πολύ ισχυρή δράση κατά των μαύρων κηλίδων και τη διόρθωση του τόνου του δέρματος. Ενισχύει τη λάμψη του δέρματος, όπως η η βιταμίνη C, αλλά είναι πολύ πιο ήπια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.