ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Τα αντηλιακά σε μορφή ελαίου είναι τόσο ασφαλή όσο τα αντηλιακά σε μορφή γαλακτώματος;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

24 Μαΐου 2024

Τα αντηλιακά σε μορφή ελαίου είναι τόσο ασφαλή όσο τα αντηλιακά σε μορφή γαλακτώματος;
IG @rosiehw
Αυτή την εποχή τα αντηλιακά μπαίνουν στο μικροσκόπιο»

Στις μέρες μας, είναι γνωστό ότι το αντηλιακό πρέπει να βρίσκεται στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας καθημερινά, 365 ημέρες τον χρόνο, και να εφαρμόζεται σε πρόσωπο και στα σημεία του σώματος όπου εκτίθενται άμεσα στην ηλιακή ακτινοβολία. Ωστόσο, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, η συζήτηση σχετικά με αντηλιακή προστασία μονοπωλεί το ενδιαφέρον όλων και, δικαίως, υπεραναλύεται.

Σκεπτόμενη όλο το φάσμα των αντηλιακών συνθέσεων και των πολλών διαφορετικών υφών, μπορεί να έχεις αναρωτηθεί πόσο ασφαλή είναι τα αντηλιακά σε μορφή ελαίου. Κι αυτό διότι, οι περισσότεροι έχουμε ταυτίσει τα «έλαια» με προϊόντα που έχουν δημιουργηθεί για να διεγείρουν το μαύρισμα της επιδερμίδας και όχι να την προστατεύουν από τις ακτίνες UVA/UVB.

Jenny.Gr
IG @rosiehw

Αντηλιακό έλαιο

Το αντηλιακό έλαιο, όπως ακριβώς υποδεικνύει το όνομά του, είναι μια μορφή αντηλιακού που βασίζεται σε έλαιο. Ενυδατώνει και απαλύνει το δέρμα, αφήνει ένα καθαρό φινίρισμα και προστατεύει το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Jenny.Gr
IG @rosiehw

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ένα έλαιο μαυρίσματος με SPF δεν είναι το ίδιο πράγμα με ένα αντηλιακό έλαιο, καθώς τα αντηλιακά έλαια συνήθως δεν έχουν ορυκτέλαιο , το οποίο έχουν τα περισσότερα έλαια μαυρίσματος. Το ορυκτέλαιο μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της απαλότητας του δέρματος και στη λειτουργία φραγμού της επιδερμίδας, αλλά επίσης απορροφά τις ακτίνες UV. Σε γενικές γραμμές, τα έλαια μαυρίσματος δεν παρέχουν επαρκή προστασία , επομένως ένα αντηλιακό έλαιο είναι μια καλύτερη εναλλακτική λύση.

Παράλληλα, το αντηλιακό έλαιο είναι μια εξαιρετικά ασφαλής εναλλακτική επιλογή και για τα κλασσικά αντηλιακά γαλακτώματα. Είναι ιδανικά για την προστασία του δέρματος, αλλά του χαρίζουν παράλληλα ένα λαμπερό φινίρισμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.