ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

«Καμία παύση στην εμμηνόπαυση», με το κατάλληλο skincare


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

13 Ιουνίου 2024

«Καμία παύση στην εμμηνόπαυση», με το κατάλληλο skincare
Freepik
Η φροντίδα που ενεργοποιεί ξανά την επιδερμίδα στην εμμηνόπαυση

Η ομορφιά δεν έχει ηλικία. Κι αυτό, δεν αποτελεί μότο διαφημιστικής καμπάνιας. Αντιθέτως, είναι η πραγματικότητα που αντικρίζει καθημερινά κάθε σύγχρονη γυναίκα – ανεξαρτήτως ηλικίας – στον καθρέφτη της: Ένα υγιές, λαμπερό και νεανικό δέρμα που δείχνει κι αισθάνεται στα καλύτερά του, σε κάθε στάδιο της ζωής της, ακόμα και στην εμμηνόπαυση. Κι αν ακόμα και στο άκουσμα της λέξης «εμμηνόπαυση», οι περισσότερες γυναίκες φανταζόμαστε ένα άδοξο τέλος της νεότητας της επιδερμίδας μας, πιθανότατα δεν έχουμε «γνωρίσει» έως τώρα τον ιδανικό σύμμαχο φροντίδας της.

Η VICHY, το Νο1 brand αντιγήρανσης στα φαρμακεία, ούσα πρωτοπόρος στην επιστημονική γνώση για την εμμηνόπαυση, με πάνω από 30 χρόνια έρευνας, έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με δερματολόγους, γυναικολόγους και ενδοκρινολόγους την υψηλής αποτελεσματικότητας σειρά αντιγήρανσης NEOVADIOL. Στόχος της είναι να προσφέρει τις πιο εξελιγμένες και ολοκληρωμένες λύσεις δερμοκαλλυντικής φροντίδας, καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες περιποίησης της γυναικείας επιδερμίδας τόσο στην εμμηνόπαυση, όσο και στη μετ-εμμηνόπαυση.

Jenny.Gr

Οι αλλαγές της επιδερμίδας σε κάθε στάδιο της εμμηνόπαυσης

Στην περίοδο της εμμηνόπαυσης, η χρονογήρανση επιταχύνεται λόγω της μείωσης των οιστρογόνων και της αύξησης της κορτιζόλης. Η μείωση των οιστρογόνων επηρεάζει σημαντικά το κολλαγόνο και την ελαστίνη, τα βασικά «δομικά» υλικά στα οποία οφείλεται η σφριγηλότητα και η πυκνότητα της επιδερμίδας. Συγχρόνως, επηρεάζει και την κυτταρική ανανέωση, με αποτέλεσμα όλες οι στιβάδες του δέρματος να γίνονται σταδιακά πιο λεπτές. Επιπλέον, μειώνεται το υποδόριο λίπος, γεγονός που οδηγεί στη μείωση του όγκου του προσώπου. Ενώ παράλληλα, ελαττώνεται και η παραγωγή σμήγματος που συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της ξηρότητας της επιδερμίδας. Στο στάδιο της μετ-εμμηνόπαυσης, η επιδερμίδα, εκτός από τη λέπτυνση και την απώλεια πυκνότητας, παρουσιάζει ακόμα μεγαλύτερη μείωση στα επίπεδα των λιπιδίων, που σημαίνει απώλεια ελαστικότητας και σφριγηλότητας, αύξηση της ξηρότητας, των ρυτίδων, των κηλίδων και της χαλάρωσης. Όλα αυτά, όμως, δεν συμβαίνουν μέσα σε μία νύχτα. Η γήρανση της επιδερμίδας επέρχεται σταδιακά. Ως εκ τούτου, μπορούμε να παρέμβουμε για να την προλάβουμε ή να την επιβραδύνουμε, ενσωματώνοντας στη skincare ρουτίνα μας το κατάλληλο πρωτόκολλο περιποίησης VICHY NEOVADIOL για κάθε φάση της εμμηνόπαυσης.

Ένα ολοκληρωμένο πρωτόκολλο VICHY NEOVADIOL για την φάση της μετ-εμμηνόπαυσης

Jenny.Gr

Η VICHY, έχοντας ενισχύσει τη σειρά αντιγήρανσης NEOVADIOL με έναν μοναδικό συνδυασμό δερματολογικών, εξαιρετικά δραστικών, ενεργών συστατικών, στοχεύει στην επανενεργοποίηση των μηχανισμών της επιδερμίδας την περίοδο της μετ-εμμηνόπαυση. Ο συνδυασμός αυτός περιέχει το Proxylane Εκχύλισμα Κασσίας, που ενισχύει τη σύνθεση της εξωκυττάριας ουσίας, αυξάνοντας την πυκνότητα και «γεμίζοντας» τις ρυτίδες με το Ιαματικό Ηφαιστιακό νερό VICHY που μειώνει την ευαισθησία της επιδερμίδας, ενδυναμώνοντας τη λειτουργία του φραγμού. Παράλληλα, περιέχει Ωμέγα 3-6-9 που αναπληρώνουν την απώλεια λιπιδίων με απώτερο σκοπό τη βαθιά θρέψη της επιδερμίδας, καθώς και με νιασιναμίδη, η οποία λόγω της αντιοξειδωτικής και αντιφλεγμονώδους δράση της λειτουργεί κατά των δυσχρωμιών, προσφέροντας έναν πιο φωτεινό και ομοιογενή χρωματικό τόνο.

Jenny.Gr

Αυτόν τον συνδυασμός δραστικών συστατικών, τον συναντάμε στην VICHY NEOVADIOL Κρέμα Ημέρας Αναπλήρωσης Λιπιδίων & Κατά Της Χαλάρωσης για αναπλήρωση των λιπιδίων και σύσφιξη της επιδερμίδας του προσώπου, στην VICHY NEOVADIOL Κρέμα Νύχτας Αναπλήρωσης & Σύσφιξης που δρα επανορθωτικά καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας για να προσφέρει σύσφιξη, θρέψη και διόρθωση των ρυτίδων του προσώπου, καθώς και στη νέα κρέμα σύσφιξης και μείωσης κηλίδων VICHY NEOVADIOL Κρέμα Ημέρας Σύσφιξης & Μείωσης Κηλίδων με SPF 50 που διορθώνει άμεσα τον χρωματικό τόνο της επιδερμίδας, προστατεύοντάς την παράλληλα από την επιβλαβή ηλιακή ακτινοβολία.

Jenny.Gr

Για μέγιστη αποτελεσματικότητα και ολοκληρωμένη εμπειρία περιποίησης προσώπου, αυτές οι τρεις υπέροχες κρέμες αντιγήρανσης συνδυάζονται εξαιρετικά με τον αγαπημένο ορό αντιγήρανσης προσώπου VICHY NEOVADIOL Meno5 Bi-Serum, καθώς και την κρέμα VICHY NEOVADIOL Eye & Lip Care για εφαρμογή στο περίγραμμα των ματιών και των χειλιών.


Advertorial

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.