ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Καταρρίπτοντας τον μύθο του «διψασμένου» δέρματος


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

20 Ιουνίου 2024

Καταρρίπτοντας τον μύθο του «διψασμένου» δέρματος
IG @maralafontan
Το πόσιμο νερό ενυδατώνει πράγματι το ξηρό δέρμα;

Είναι γεγονός ότι πολλές φορές ακούμε γυναίκες, κυρίως διάσημες, να λένε πως το μυστικό τους για τέλεια ενυδατωμένο, λαμπερό και νεανικό δέρμα είναι η κατανάλωση άφθονης ποσότητας νερού. Αναμφισβήτητα, υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για να πίνουμε νερό καθημερινά: Είναι αναζωογονητικό, βοηθά στη λειτουργία του εγκεφάλου, διατηρεί τα επίπεδα ενέργειας, ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος, βοηθά στην πέψη και τελικά διατηρεί το σώμα υγιές. Είναι όμως πράγματι αυτό που θα διατηρήσει το δέρμα μας ενυδατωμένο;

Jenny.Gr
IG @maralafontan

Πόσο βοηθάει το νερό στην ενυδάτωση του δέρματος

Ενώ η ενυδάτωση είναι απολύτως απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του σώματός μας, η ενυδάτωση από το στόμα δεν έχει άμεση σχέση με την ενυδάτωση του δέρματος. Επομένως, αποτελεί μύθο το γεγονός ότι πρέπει να πίνουμε πολύ νερό για να διατηρήσουμε το δέρμα μας ενυδατωμένο.

Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι το δέρμα μας «διψάει». Όπως και το υπόλοιπο σώμα μας, το δέρμα αποτελείται από κύτταρα, τα οποία αποτελούνται σε μεγάλο βαθμό από νερό. Τα κύτταρα χάνουν νερό όλη την ημέρα μέσω της φυσικής δραστηριότητας, της ρύπανσης του περιβάλλοντος και άλλων παραγόντων. Αυτό οδηγεί σε ξεφλουδισμένη και ξηρή υφή, κάνοντας το δέρμα πιο επιρρεπές στον σχηματισμό λεπτών γραμμών, αλλά και άλλων δερματικών παθήσεων.

Jenny.Gr
IG @maralafontan

Ο ρόλος της ενυδατικής κρέμας

Η κατακράτηση νερού του δέρματός μας είναι συνάρτηση της διαδερμικής απώλειας νερού. Εάν το δέρμα μας είναι ξηρό, ο φραγμός μας κατά πάσα πιθανότητα είναι αδύναμος ή εξασθενημένος. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε αρκετά φυσικά έλαια ή λιπίδια στο δέρμα για να συγκρατήσουμε την υγρασία στο δέρμα. Για να προσφέρουμε επαρκή ενυδάτωση στο ξηρό δέρμα, χρειαζόμαστε απαραιτήτως ενυδατική κρέμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.