ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Ξηρό vs Aφυδατωμένο δέρμα: Η ιδανική φροντίδα για κάθε περίπτωση


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

12 Ιουνίου 2024

Ξηρό vs Aφυδατωμένο δέρμα: Η ιδανική φροντίδα για κάθε περίπτωση
IG @romeestrijd
Κατανοώντας τις διαφορές της ξηρής και της αφυδατωμένης επιδερμίδας, μπορείς να της προσφέρεις την κατάλληλη φροντίδα

Αυτοί οι δύο όροι συγχέονται αρκετά συχνά μεταξύ τους και χρησιμοποιούνται λανθασμένα. Στην πραγματικότητα, το ξηρό δέρμα διαφέρει από το αφυδατωμένο. Για να αντιμετωπίσουμε σωστά το πρόβλημα που βιώνει το δέρμα μας, βασική προϋπόθεση είναι η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο διαφέρουν.

Jenny.Gr
IG @romeestrijd

Το ξηρό δέρμα

Ξηρό θεωρείται το δέρμα που παρουσιάζει έλλειψη λιπιδίων. Πρόκειται για έναν τύπο δέρματος που παρουσιάζει συμπτώματα όπως: θαμπή όψη, τραχύτητα στην υφή της επιδερμίδας , ευαισθησία , δυσφορία με αίσθηση τραβήγματος και αίσθηση κνησμού ή καύσου. Επίσης, το ξηρό δέρμα εκλείπει ελαστικότητας με αποτέλεσμα να είναι επιρρεπές στον σχηματισμό λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Η ιδανική φροντίδα για το ξηρό δέρμα

Η σωστή φροντίδα της ξηρής επιδερμίδας μπορεί να βελτιώσει αισθητά την εμφάνισή της και να την καταπραΰνει αποτελεσματικά από τα δυσάρεστα συμπτώματα.

  • Αν το δέρμα σου είναι ξηρό, πρέπει να ενισχύσεις το πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σου με ένα πλούσιο, θρεπτικό λάδι προσώπου. Με τον τρόπο αυτό βοηθάς το δέρμα σου να αναπληρώσει τα έλαια που αδυνατεί να δημιουργήσει φυσικά μόνη της.
  • Απέφυγε τα προϊόντα καθαρισμού που δημιουργούν αφρό, καθώς έχουν την τάση να «στεγνώνουν» το δέρμα. Δείξε την προτίμησή σου σε εκείνα που έχουν ως βάση το έλαιο ή είναι σε μορφή γαλακτώματος. Έτσι, ενώ καθαρίζεις υπέροχα την επιδερμίδα σου, της διοχετεύεται η υγρασία που χρειάζεται.
  • Επέλεξε προϊόντα περιποίησης που είναι ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες της ξηρής επιδερμίδας. Ενδυναμώνουν τον δερματικό φραγμό, προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση και θρέψη στο δέρμα και το καταπραΰνουν από ερεθισμούς.
  • Φόρεσε το αντηλιακό σου καθημερινά, χειμώνα-καλοκαίρι. Χρησιμοποιώντας SPF, προστατεύεις το δέρμα σου από τον ήλιο και τις καιρικές συνθήκες.
Jenny.Gr
IG @romeestrijd

Το αφυδατωμένο δέρμα

Αφυδατωμένο είναι το δέρμα που παρουσιάζει έλλειψη υγρασίας. Η αφυδάτωση είναι μια προσωρινή κατάσταση με την οποία μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος κάθε τύπος δέρματος, ακόμη και ο μικτός ή λιπαρός. Παράγοντες που προκαλούν αφυδάτωση είναι: η λήψη ανεπαρκής ποσότητας νερού, η χρήση ακατάλληλων καλλυντικών προϊόντων, οι αλλαγές θερμοκρασίας, οι σκληρές καιρικές συνθήκες, το στρες, η κακή διατροφή, οι βλάβες που προκαλεί ο ήλιος και η έλλειψη ύπνου. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα του αφυδατωμένου δέρματος είναι η έλλειψη άνεσης, η θαμπή όψη, ο ανομοιόμορφος χρωματικός τόνος και η τραχύτητα.

Η ιδανική φροντίδα για το αφυδατωμένο δέρμα

Με την κατάλληλη φροντίδα και την αλλαγή του τρόπου ζωής, το αφυδατωμένο δέρμα μπορεί να ισορροπήσει και να λάμψει ξανά άμεσα.

  • Κατά την περίοδο που η επιδερμίδα σου είναι αφυδατωμένη, θα ήταν σοφό να αποκλείσεις τη χρήση προϊόντων απολέπισης προσώπου, καθώς η σύνθεσή τους είναι σκληρή και ενδεχομένως επιδεινώσουν το πρόβλημα.
  • Στρέψε το ενδιαφέρον σου σε ενυδατικούς ορούς υψηλής συγκέντρωσης υαλουρονικού οξέος ή κολλαγόνου. Ένα τέτοιο προϊόν έχει τη δυνατότητα να αναπληρώσει τα αποθέματα υγρασίας, δίνοντας ένα boost ενυδάτωσης στο δέρμα.
  • «Κλείδωσε» την υγρασία της επιδερμίδας σου μετά τη χρήση του ενυδατικού ορού, εφαρμόζοντας οπωσδήποτε ενυδατική κρέμα ενισχυμένη με υαλουρονικό οξύ, αλόη ή γλυκερίνη.
  • Φόρεσε το αντηλιακό σου καθημερινά, χειμώνα-καλοκαίρι. Χρησιμοποιώντας SPF, προστατεύεις το δέρμα σου από τον ήλιο και τις καιρικές συνθήκες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.