ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Γιατί η επιδερμίδα μπορεί να αλλάξει «συμπεριφορά»;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

6 Ιουνίου 2024

Γιατί η επιδερμίδα μπορεί να αλλάξει «συμπεριφορά»;
IG @clairerose
Ο τύπος δέρματος μεταβάλλεται λόγω περιβαλλοντικών, βιολογικών αλλά και ορμονικών παραγόντων

Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας αλλάζει. Ενώ γνωρίζουμε ότι με την πάροδο του χρόνου δημιουργούνται ρυτίδες και πτυχώσεις στο πρόσωπό μας, παραμένει ακόμα λιγότερο γνωστό το γεγονός ότι όλες αυτές οι αλλαγές μπορούν να επηρεάσουν ακόμα και τον τύπο της επιδερμίδας. Για παράδειγμα, ακόμα κι αν είχαμε λιπαρό δέρμα από την εφηβεία μας και μετά, δεν θα ήταν απίθανο αν μια μέρα ξυπνούσαμε με πιο ξηρό δέρμα ή κάποια νέα ευαισθησία.

Πώς μπορεί να αλλάξει ο τύπος δέρματος

Ο τύπος δέρματος μπορεί να αλλάξει «συμπεριφορά» με την πάροδο του χρόνου λόγω περιβαλλοντικών παραγόντων, ηλικιάς, ορμονών και άλλων ζητημάτων που σχετίζονται με την υγεία. Το δέρμα από λιπαρό μπορεί να μετατραπεί σε ξηρό, μεικτό ή ευαίσθητο, ακόμα και το αντίστροφο, αλλά σε αυτό συμβάλλουν φυσικά οι παράγοντες που αναφέραμε.
Παρόμοια με τις αλλαγές στο περιβάλλον, οι αλλαγές σε ενδεχόμενη φαρμακευτική αλλαγή, τα επίπεδα στρες και η διατροφή μπορεί να επηρεάσουν το σμήγμα που παράγει το δέρμα. Για παράδειγμα, η ακμή είναι φλεγμονή, η οποία μπορεί να επιδεινωθεί από ορμόνες που απελευθερώνονται από τα υψηλά επίπεδα στρες.

Jenny.Gr
IG @clairerose

Αν είναι λιπαρό ένα δέρμα, αυτό οφείλεται σε ορμονική διαταραχή

Μερικές φορές, το δέρμα μπορεί να είναι ξηρό και να αρχίσει ξαφνικά να παράγει περισσότερη λιπαρότητα. Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι ορισμένες ορμονικές ανισορροπίες.
Μπορεί να έχεις λιπαρό και ξηρό δέρμα ταυτόχρονα

Το να έχεις ξηρό και λιπαρό δέρμα ταυτόχρονα ορίζεται ως μεικτό δέρμα. Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι μπορεί να έχουν μια λιπαρή ζώνη Τ ενώ το υπόλοιπο πρόσωπο είναι ξηρό. Ή μπορεί επίσης να έχεις λιπαρό και ταυτόχρονα αφυδατωμένο δέρμα. Στο σημείο αυτό είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε προϊόντα που ενισχύουν τη φυσική ενυδάτωση της επιδερμίδας, ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός μας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.