ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Οι «αντιγηραντικές» τροφές που προάγουν ένα νεανικό και λαμπερό δέρμα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

21 Ιουνίου 2024

Οι «αντιγηραντικές» τροφές που προάγουν ένα νεανικό και λαμπερό δέρμα
IG @leoniehanne
Πλούσιες σε κολλαγόνο, αυτές οι τροφές ενισχύουν τη λάμψη και τη φρεσκάδα της επιδερμίδας

Αυτή την εποχή, με την έντονη ηλιοφάνεια και τις υψηλές θερμοκρασίες, γιατροί και skin experts τονίζουν τη σημαντικότητα που έχει να διατηρούμε το σώμα μας ενυδατωμένο και το δέρμα μας προστατευμένο από την ηλιακή ακτινοβολία. Παράλληλα, τονίζουν πως οι διατροφικές μας επιλογές έχουν επίσης άμεσο αντίκτυπο στην εμφάνιση και στην υφή του δέρματός μας. Ποιες είναι όμως οι τροφές που δρουν αντιγηραντικά, διατηρώντας το δέρμα φωτεινό, ελαστικό και σφριγηλό;

4 τροφές πλούσιες σε κολλαγόνο

Jenny.Gr
IG @leoniehanne

Μύρτιλα

Δεδομένου ότι δεν είναι δυνατό να αποτραπεί εντελώς η δημιουργία ρυτίδων με την ηλικία, η διατήρηση της ενυδάτωσης και η κατανάλωση φρούτων που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά είναι το κλειδί για τη διατήρηση μιας νεανικής λάμψης. Ένα φρούτο που συνδέεται με την υποστήριξη της σύνθεσης κολλαγόνου και που περιέχει υγιή αντιοξειδωτικά είναι τα μύρτιλα. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις καθημερινές περιβαλλοντικές και εσωτερικές προσβολές. Επιπλέον, είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και C που καταπολεμούν τη διάσπαση του κολλαγόνου.

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι «υπερ-τροφή» για το δέρμα, σε οποιαδήποτε ηλικία. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε και καλά λιπαρά και προστατεύει το δέρμα από τη φωτογήρανση.

Jenny.Gr
IG @leoniehanne

Ντομάτες

Οι ντομάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βήτα καροτίνη και βιταμίνη C. Αυτό τις καθιστά ως μια εξαιρετική τροφή για το δέρμα. Το λυκοπένιο, που επίσης περιέχει, βοηθά το δέρμα να προστατευτεί από τη φθορά της υπεριώδους ακτινοβολίας και αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνο.

Ασπράδια αυγών

Το κολλαγόνο και άλλα αμινοξέα που είναι καλά για το δέρμα βρίσκονται φυσικά στα ασπράδια των αυγών. Το κολλαγόνο είναι το βασικό συστατικό για την πρόληψη των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων και πιστεύεται ότι αυτή η φυσική παροχή κολλαγόνου από τα ασπράδια αυγών μπορεί να βοηθήσει στη φυσική σύνθεση κολλαγόνου του σώματός μας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.