ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Μπορείς να χρησιμοποιείς ρετινόλη το καλοκαίρι;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

13 Ιουλίου 2024

Μπορείς να χρησιμοποιείς ρετινόλη το καλοκαίρι;
IG @leoniehanne
Όσον αφορά στη χρήση ρετινόλης και στην έκθεση στον ήλιο, τι ακριβώς ισχύει;

Δεν είναι αποτελεί μυστικό ότι η ρετινόλη είναι ένα star συστατικό για την περιποίηση της επιδερμίδας . Πρόκειται για ένα ισχυρό παράγωγο βιταμίνης Α που επιταχύνει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων του δέρματος για να βελτιώσει τον τόνο και την υφή του δέρματος. Αντιμετωπίζει τις κηλίδες, τονώνει τη λάμψη και απαλύνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

Jenny.Gr
IG @leoniehanne

Όμως, παρά το πολλά πλεονεκτήματά της, η ρετινόλη μπορεί να ερεθίσει το δέρμα. Κι αυτό γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνο το καλοκαίρι όταν είμαστε έξω στον ήλιο. Υπάρχει ένας γενικός κανόνας που λέει ότι η ρετινόλη όταν έρχεται σε επαφή με το φως του ήλιου, κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο στις ακτίνες UV (και το φως του ήλιου μειώνει την αποτελεσματικότητά της). Τι ισχύει όμως πραγματικά;

Jenny.Gr
IG @leoniehanne

Ρετινόλη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες

Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους οι δερματολόγοι μας λένε να μείνουμε μακριά από τον ήλιο όταν χρησιμοποιούμε ρετινόλη. Διασπάται στο ηλιακό φως και κάνει το δέρμα πιο επιρρεπές σε βλάβες από τον ήλιο. Ωστόσο, η χρήση της δεν απαγορεύεται. Θέλει προσοχή. Για παράδειγμα, αν εφαρμόσουμε το βράδυ ρετινόλη, τότε το επόμενο πρωί πρέπει οπωσδήποτε να εφαρμόσουμε αντηλιακό υψηλής και να το ανανεώσουμε με συνέπεια πολλές φορές κατά τη διάρκεια της μέρας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.