ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Aloe Vera: 5 τρόποι για να την εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

20 Ιουλίου 2024

Aloe Vera: 5 τρόποι για να την εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου
IG @franziskanazarenus
Η aloe vera είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος σε κάθε ρουτίνα περιποίησης δέρματος

H aloe vera είναι ένα φυτό που χρησιμοποιείται ως θεραπευτικό φάρμακο από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα λόγω των εξαιρετικά ευεργετικών ιδιοτήτων της για το δέρμα:

  • Καταπραΰνει τα εξανθήματα, τους ερεθισμούς και τις φλεγμονές
  • Είναι ένα αντιοξειδωτικό συστατικό, πλούσιο σε βιταμίνες A, C και E, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην άμυνα έναντι της βλάβης από τις ελεύθερες ρίζες
  • Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες βοηθούν να καταπραΰνουν τα εγκαύματα και την ερυθρότητα άμεσα
  • Ενυδατώνει και «γεμίζει» το δέρμα, χωρίς να αφήνει αίσθηση λιπαρότητας
  • Αντιμετωπίζει τα σπυράκια χάρη στις αντιβακτηριδιακές και καταπραϋντικές της ιδιότητες
  • Προωθεί την επούλωση των πληγών και μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας αποκατάστασης για κοψίματα, εγκαύματα και άλλους μικροτραυματισμούς
  • Συσφίγγει την όψη των πόρων και δημιουργεί πιο λείο δέρμα
Jenny.Gr
IG @franziskanazarenus

Τα οφέλη της aloe vera στη ρουτίνα ομορφιάς

Η aloe vera όταν εφαρμόζεται ως τοπική θεραπεία στο δέρμα, εκτελεί διάφορες δράσεις, από την απλή ενυδάτωση, για όλους τους τύπους δέρματος, μέχρι την καταπολέμηση της ακμής και την ανακούφιση του ερεθισμένου δέρματος.

Jenny.Gr
IG @franziskanazarenus

Οι χρήσεις της aloe vera

Εγκαύματα: Χάρη στις καταπραϋντικές ιδιότητες του τζελ της αλόης, είναι ιδανικό για εφαρμογή σε δέρμα που έχει υποστεί ηλιακό έγκαυμα. Η πρόληψη, ωστόσο, είναι πάντα καλύτερη επιλέγοντας τις καλύτερες αντηλιακές κρέμες και ακολουθώντας τις συμβουλές εφαρμογής.

Μετά τον ήλιο: Tο δέρμα δεν χρειάζεται απαραίτητα να καεί από τον ήλιο για να απολαύσει τα οφέλη της Aloe Vera, η οποία, πλούσια σε νερό και μέταλλα, είναι σε θέση να δώσει άμεση ενυδάτωση στο δέρμα μετά από μια μέρα κάτω από τον ήλιο.

Ενυδάτωση για το ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα: Χάρη στην πολύ πλούσια ποσότητα νερού που περιέχει, είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος για το δέρμα που χρειάζεται έντονη ενυδάτωση.

Ενυδάτωση για το λιπαρό δέρμα: Εξαιρετική επιλογή και για το δέρμα που χαρακτηρίζεται από υπερβολικό σμήγμα και ακαθαρσίες, δίνοντάς τους επαρκή ενυδάτωση.

Δράση κατά των ατελειών: Eίναι ένα εξαιρετικό συστατικό φροντίδας για το ακνεϊκό δέρμα, με ατέλειες και μαύρα στίγματα, γιατί έχει αντιβακτηριδιακές και αντισηπτικές ιδιότητες που καθαρίζουν το δέρμα. Και, επιπλέον, έχει επίσης μια πολύ χρήσιμη θεραπευτική δράση για να εξαφανίσει τα σημάδια των σπυριών.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.