ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Μπορώ να αποκτήσω χρυσαφένιο μαύρισμα, φορώντας αντηλιακό;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

12 Ιουλίου 2024

Μπορώ να αποκτήσω χρυσαφένιο μαύρισμα, φορώντας αντηλιακό;
Unslpash
Καταρρίπτουμε τους μεγαλύτερους μύθους γύρω από τα αντηλιακά

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους λατρεύουμε το καλοκαίρι: Ο ήλιος που χαϊδεύει τα μαλλιά και το δέρμα μας, χαρίζοντάς του χρυσαφένια εμφάνιση, ο ήχος και η αναζωογονητική αίσθηση της θάλασσας, αλλά και τα μαγικά ηλιοβασιλέματα με την αγαπημένη μας συντροφιά κι ένα ποτήρι κρασί. Όλα αυτή την εποχή τυλίγονται με ένα πέπλο ξεγνοιασιάς κι αισιοδοξίας, χωρίς πολλά «πρέπει» και αυστηρούς κανόνες. Αυτό όμως που παραμένει αδιαπραγμάτευτο είναι η ανάγκη μας για αντηλιακή προστασία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σήμερα, γνωρίζουμε περισσότερο από ποτέ πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουμε το δέρμα μας από την ηλιακή ακτινοβολία. Όμως ακόμη και τώρα, επικρατούν ορισμένοι δημοφιλείς μύθοι για τα αντηλιακά, τους οποίους αξίζει να καταρρίψουμε για να απολαμβάνουμε τον ήλιο με ασφάλεια!

Jenny.Gr
Unslpash

Μύθος 1: Φοράω αντηλιακό μόνο όταν κάνω ηλιοθεραπεία

Η αλήθεια: Το σώμα μας εκτίθεται στις ακτίνες του ήλιου καθημερινά και κάθε στιγμή αυτή η έκθεση δημιουργεί φθορές στο δέρμα, αρχικά μη όρατες στο γυμνό μάτι. Η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη ακόμη και τις ημέρες με χαμηλή ηλιοφάνεια ή συννεφιά.

Μύθος 2: Βάζω προϊόντα με SPF και είμαι προστατευμένη

Η αλήθεια: Ο ήλιος εκπέμπει ένα ευρύ φάσμα ακτινοβολίας, που αποτελείται από υπεριώδεις (UV) και υπέρυθρες (IR-A) καθώς και υψηλής ενέργειας ορατό φως (HE-VisL). Το δέρμα μας χρειάζεται καθημερινά προστασία από το πλήρες φάσμα ακτινοβολίας ώστε να παραμένει υγιές και νεανικό.

Μύθος 3: Το αντηλιακό δεν με αφήνει να μαυρίσω

Η αλήθεια: Ο ήλιος έχει θετικές, αλλά και αρνητικές επιπτώσεις. Οι ευεργετικές του ιδιότητες όπως η θερμότητα, η σύνθεση Βιταμίνης D, η φωτοθεραπεία αλλά και η αντι-καταθλιπτική του επίδραση είναι αναμφισβήτητα οφέλη που έχουμε ανάγκη. Ωστόσο, οι αρνητικές επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας: τα εγκαύματα, οι αλλεργίες, αλλά και η γήρανση είναι αποτελέσματα που θέλουμε όσο τίποτα να αποτρέψουμε. Η χρήση του κατάλληλου αντηλιακού, μας επιτρέπει να μαυρίσουμε με ασφαλή τρόπο ενώ ταυτόχρονα μας προστατεύει από τις βλαβερές συνέπειες κάθε μορφής ακτινοβολίας.

Jenny.Gr

Το Carroten, ένα από τα πιο αγαπημένα μας brand αντηλιακής φροντίδας εδώ και 35 χρόνια, έχει δημιουργήσει τη σειρά Carroten PROTECT & TAN με σύγχρονες συνθέσεις αντηλιακών που συνδυάζουν την ολιστική 4D προστασία απέναντι στις 4 πιο επιβλαβείς ακτινοβολίες (UVB+UVA+VL+IRA) για την επιδερμίδα, με το καινοτόμο σύμπλεγμα τριπλής δράσης Tan Booster, το οποίο επιταχύνει τη φυσική διαδικασία του μαυρίσματος, ενισχύει την παραγωγή μελανίνης, ενώ κάνει πιο βαθύ το μαύρισμά μας, παρατείνοντας τη διάρκειά του. Συγχρόνως, ενυδατώνουν την επιδερμίδα και μας ξεσηκώνουν με τις πιο υπέροχες μυρωδιές.

Jenny.Gr

Η σειρά Carroten PROTECT & TAN δημιουργεί την καλύτερη εμπειρία μαυρίσματος που θα μπορούσαμε να έχουμε κάθε καλοκαίρι, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να επιλέξουμε το αντηλιακό που ταιριάζει στις προσωπικές μας προτιμήσεις. Μας αρέσουν περισσότερο οι milky υφές με SPF 30 που απλώνονται εύκολα και απορροφώνται άμεσα από την επιδερμίδα ή τα έλαια με SPF 20 και SPF 30 που προσθέτουν επιπλέον λάμψη στο δέρμα; Όποια κι αν είναι η ιδανική σύνθεση για την κάθε μια μας ξεχωριστά, μπορούμε να την ανακαλύψουμε στη σειρά Carroten PROTECT & TAN.

Advertorial

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.