ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Καταρρίπτουμε 3 από τους δημοφιλέστερους μύθους για το σολάριουμ


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

10 Αυγούστου 2024

Καταρρίπτουμε 3 από τους δημοφιλέστερους μύθους για το σολάριουμ
IG @camilacoelho
Τι πραγματικά ισχύει για το σολάριουμ;

Η μαυρισμένη επιδερμίδα δείχνει πάντοτε πιο υγιής και λαμπερή. Γνωρίζουμε όμως ότι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο δεν είναι ασφαλής, γι' αυτό αναζητάμε εναλλακτικές λύσεις που μιμούνται αυτό το αποτέλεσμα, όπως το σολάριουμ. Δεδομένης όμως της παραπληροφόρησης, επικρατούν δημοφιλείς μύθοι για το σολάριουμ τους οποίους αξίζει να καταρρίψουμε

Μύθος 1: Λαμβάνουμε βιταμίνη D από το σολάριουμ

Ίσως έχεις ακούσει ότι τα σολάριουμ είναι μια καταπληκτική λύση για τη λήψη βέλτιστων επιπέδων βιταμίνης D στη μέση του χειμώνα. Όμως αυτό δεν ισχύει. Αντίθετα, αυτό που πραγματικά είναι βοηθητικό είναι ένα συμπλήρωμα βιταμίνης D.

Jenny.Gr
IG @camilacoelho

Μύθος 2: Το σολάριουμ είναι λιγότερο επιβλαβές από τον ήλιο

Ακριβώς επειδή τα σολάριουμ δεν παρέχουν άφθονη βιταμίνη D δεν σημαίνει ότι δεν παρέχουν περισσότερο από αρκετό υπεριώδες φως. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το The Skin Cancer Foundation, οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν συχνά στο δέρμα τους ηλιακούς λαμπτήρες υψηλής πίεσης μπορεί να λαμβάνουν έως και 12 φορές την ετήσια δόση UVA σε σύγκριση με τη δόση που λαμβάνουν από την έκθεση στον ήλιο.

Jenny.Gr
IG @camilacoelho

Μύθος 3: Το μαύρισμα βοηθά στη θεραπεία της ακμής

Υπάρχουν φήμες ότι η συχνή χρήση σολάριουμ βοηθά στην αποφυγή των εξανθημάτων. Στην πραγματικότητα, το μαύρισμα αφυδατώνει το δέρμα, το οποίο μπορεί πραγματικά να επιδεινώσει την ακμή και να οδηγήσει σε μόνιμη υπερμελάγχρωση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.