ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Η πλαστικός χειρουργός Μαρία Σκολαρίκου μάς μιλάει για τις τελευταίες τάσεις στην αισθητική ιατρική


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

9 Ιουλίου 2024

Μαρία Σκολαρίκου
Η πλαστικός χειρουργός Δρ. Μαρία Σκολαρίκου απαντά στο JennyGr σε ερωτήσεις που πολλές γυναίκες απευθύνουν ή διστάζουν να απευθύνουν στους ειδικούς

Η πλαστικός χειρουργός Δρ. Μαρία Σκολαρίκου, στο ιατρείο της στο κέντρο της Αθήνας, εφαρμόζει τις πιο σύγχρονες τεχνικές σε πρόσωπο και σώμα. Έχοντας ως κεντρικό άξονα τις επιθυμίες, την ασφάλεια και την προσωπική φροντίδα των ασθενών της, στόχος είναι πάντα τα ανώτερα αισθητικά αποτελέσματα, τα οποία αποπνέουν άκρα φυσικότητα. Κάθε θεραπεία, είτε χειρουργική είτε ελάχιστα επεμβατική, εφαρμόζεται προκειμένου να ενισχύσει και να αναδείξει τα φυσικά χαρακτηριστικά των ασθενών, και όχι να τα υπερκαλύψει.

Jenny.Gr

Ποιες είναι οι high end θεραπείες που θα μπορούσε να δοκιμάσει μια γυναίκα αυτή τη στιγμή για να αναζωογονήσει την εμφάνιση της επιδερμίδας στο προσώπό της;

Η προσέγγισή μας στα θέματα της επιδερμίδας είναι ολιστική, καθώς σκοπός είναι να βελτιώσουμε την ποιότητα του δέρματος και ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουμε την απώλεια όγκου και τη χαλάρωση στο πρόσωπο και τον λαιμό. Φυσικά, η προσέγγιση αυτή εξατομικεύεται πλήρως ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες κάθε ασθενούς.

Α. Θεραπείες για την βελτίωση της ποιότητας του δέρματος (λεπτές ρυτίδες, δυσχρωμίες, κηλίδες, πανάδες, ουλές ακμής) με στοχευμένες high end θεραπείες

1. Το microneedling με την πιο σύγχρονη συσκευή μικροβελονισμού, το Dermapen 4. Με τη θεραπεία αυτή λύνουμε σύνθετα θέματα της επιδερμίδας όπως δυσχρωμίες, πανάδες, λεπτές γραμμές και ουλές ακμής, κερδίζοντας ταυτόχρονα τα οφέλη μιας πολύ ενισχυμένης μεσοθεραπείας που προσφέρει ενυδάτωση, σύσφιξη και κολλαγονογένεση.

2. Για τη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος ιδανική επιλογή αποτελούν οι μεσοθεραπείες διαφόρων μορφών και συνθέσεων. Προτείνουμε την ενισχυμένη με skin booster (η οποία λειτουργεί και ως filler) ή την αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP, καθώς και διάφορους βιοδιεγέρτες που ενυδατώνουν, θρέφουν και πάνω από όλα ενισχύουν την κολλαγονογένεση και σύσφιξη του δέρματος σε πρόσωπο λαιμό, ντεκολτέ και χέρια.

3. Το Hydrafacial, το οποίο αποτελεί μια προηγμένη θεραπεία υδροδερμοαπόξεσης που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και το συσσωρευμένο στους πόρους σμήγμα, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και λάμψη και θρέψη. Διαθέτουμε, επίσης, πολλαπλά πρωτόκολλα facials και θεραπείες για την αντιμετώπιση του ακνεϊκού δέρματος, της λιπαρότητας ή αφυδάτωσης.

Β. Θεραπείες για την αποκατάσταση της απώλειας όγκου και χαλάρωσης σε πρόσωπο και λαιμό

1. Η signature smart-tox εφαρμογή της βοτουλινικής τοξίνης σε πρόσωπο, λαιμό και χείλη.

Α. Αντιμετώπιση όχι μόνο ρυτίδων έκφρασης αλλά και διαμόρφωση του οβάλ του προσώπου, σύσφιξη και ανόρθωση του λαιμού, ανόρθωση του άνω χείλους, αντιμετώπιση γραμμών καπνιστού, gummy smile, bunny lines, πτώση ακρορινίου κτλ.

Β. Το υαλουρονικό, επίσης, αποτελεί πολύ βασικό σύμμαχο ενάντια στη μάχη με το χρόνο, καθώς αντιμετωπίζει με εντυπωσιακό τρόπο την απώλεια όγκου και τη χαλάρωση. Η χαρακτηριστική μάλιστα double layer τεχνική μου, δηλαδή η διαστρωματική έγχυση του υαλουρονικού διαφόρων πυκνοτήτων σε περιοχές - κλειδιά του προσώπου για ανόρθωση και σύσφιξη, προσφέρει άριστα και άκρως εντυπωσιακά αποτελέσματα. Για πιο εκτεταμένη χαλάρωση του προσώπου, συστήνουμε την εφαρμογή ανορθωτικών νημάτων αλλά και την πρωτοποριακή θεραπεία laser fast tight. Η τελευταία είναι το μυστικό μας για ανώδυνο, αναίμακτο facelift με την εφαρμογή ειδικής οπτικής ίνας. Bonus tip: η θεραπεία γίνεται στο ιατρείο μόνο με τοπική αναισθησία.

Jenny.Gr

Τόνωση της επιδερμίδας στο σώμα: Ποιες είναι οι πιο αποτελεσματικές τεχνικές σύσφιξης και σμίλευσης της επιδερμίδας;

Η τόνωση, σύσφιξη και σμίλευση του σώματος είναι ένα «ύπουλο» ζήτημα. Κι αυτό γιατί θα πρέπει να επιλεγεί η κατάλληλη τεχνική ανάλογα με την έκταση του προβλήματος. Μεγάλου βαθμού χαλάρωση, όπως αυτή που προκύπτει έπειτα από μεγάλες αυξομοιώσεις βάρους, χρειάζεται να αντιμετωπιστεί χειρουργικά, καθώς η αποτελεσματικότητα ελάχιστων επεμβατικών τεχνικών θα είναι φτωχή. Όταν όμως η χαλάρωση δεν είναι μεγάλου βαθμού, οι ακόλουθες τεχνικές μπορούν να πραγματοποιηθούν με άριστα αποτελέσματα στο χώρο του ιατρείου.

Το laser fast tight, η απόλυτη τεχνολογία laser μέσω οπτικών ινών που εισέρχονται στις διάφορες περιοχές από οπές λίγων χιλιοστών, και τη μεταφορά θερμότητας για μη χειρουργική, αλλά άκρως αποτελεσματική σύσφιξη και λιπόλυση σε πρόσωπο, λαιμό αλλά και σε δύσκολες περιοχές του σώματος όπως τα μπράτσα, οι προσαγωγοί, πάνω από τα γόνατα, οι μηροί, τα χέρια, η πλάτη και η κοιλιά, χωρίς τομές και χωρίς νοσηλεία, μόνο με τοπική αναισθησία. Μπορούν να εφαρμοστούν επίσης νήματα σώματος που επιτυγχάνουν όχι μόνο σύσφιξη αλλά και βελτίωση του αποτελέσματος με την πάροδο του χρόνου, καθώς και η προηγμένη τεχνολογία ραδιοσυχνοτήτων.

Jenny.Gr

Την περίοδο της προ-εμμηνόπαυσης και της εμμηνόπαυσης γνωρίζουμε ότι οι αυξημένες ανάγκες της επιδερμίδας διαφοροποιούν τη φροντίδα που προσφέρει μια γυναίκα στο δέρμα της στο σπίτι. Στο ιατρείο τι αλλάζει; Yπάρχουν εξειδικευμένες θεραπείες για αυτή την περίοδο της ζωής μιας γυναίκας;

Αρχικά να πούμε ότι το νέο trend της εποχής στις επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής δεν είναι το mommy makeover, αλλά το menopause makeover! Η φροντίδα του προσώπου και του σώματος σε αυτή την περίοδο αλλαγών που βιώνει μια γυναίκα βλέπουμε ότι σιγά σιγά παύει πλέον να αποτελεί ταμπού. Πλέον η τάση είναι να αντιμετωπίζονται ολιστικά τα ζητήματα αυτά που αφορούν αυτή την περίοδο αλλαγών στο σώμα μιας γυναίκας. Μία από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις που επιλέγουν γυναίκες κατά την περίοδο της προ-εμμηνόπαυσης και της εμμηνόπαυσης είναι η λιποαναρρόφηση στην κοιλιά και τα love handles, όπου παρατηρείται πιο έντονη συσσώρευση λίπους. Το λίπος που αφαιρείται μάλιστα μπορεί να μεταφερθεί σε άλλες περιοχές του προσώπου και του σώματος που παρατηρούμε απώλεια όγκου, με τη λιπομεταφορά. Την περίοδο αυτή της ζωής μιας γυναίκας αρχίζει να υπάρχει η επιθυμία για facelift και necklift, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η χαλάρωση και η πτωτικότητα των ιστών του προσώπου ή η άνω και κάτω βλεφαροπλαστική που ανανεώνουν πλήρως το βλέμμα. Εάν και το στήθος ακολουθήσει την ίδια πτωτική τάση, η ανόρθωση στήθους μπορεί να δώσει τη λύση.

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και τις ελάχιστα επεμβατικές anti-aging θεραπείες ενέσιμες ή ελάχιστα επεμβατικές που γίνονται στο ιατρείο μέσα σε ελάχιστο χρόνο και μόνο με τοπική αναισθησία. Όλα τα παραπάνω πρωτοκολλα που αναφέραμε προσαρμοσμένα στις ανάγκες των γυναικών που βρίσκονται σε αυτή την φυσιολογική φάση της ζωής τους, η εφαρμογή botox, υαλουρονικού, ανορθωτικά νήματα, οι κατάλληλες μεσοθεραπείες καθώς και η τεχνολογία laser fast tight ανανεώνουν και τονώνουν.

Jenny.Gr

Ποιες είναι οι “last-minute” θεραπείες που θα προτείνατε σε μια ασθενή σας τώρα το καλοκαίρι για άμεσα αποτελέσματα πριν τις διακοπές;

Η επιλογή των κατάλληλων last minute θεραπειών διαμορφώνεται ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες κάθε ασθενούς ξεχωριστά. Ειδικά πριν την αναχώρηση για τις διακοπές προτείνουμε να κάνουν οι ασθενείς έναν καλό, βαθύ καθαρισμό προσώπου. Ιδανική επιλογή αποτελεί το Hydrafacial, αφού η λάμψη που προσφέρει είναι μοναδική. Όσον αφορά τα ενέσιμα, στο ιατρείο εφαρμόζω το πρωτοποριακό triple effect protocol. Το πρωτόκολλο αυτό ολοκληρώνεται σε μία συνεδρία, η οποία περιλαμβάνει έγχυση βοτουλινικής τοξίνης όπου υπάρχουν έντονες ρυτίδες έκφρασης, σε πρόσωπο αλλά και στον λαιμό, η μεσοθεραπεία με skin booster για ενυδάτωση και θρέψη και εφαρμογή υαλουρονικού για ανόρθωση και γέμισμα ρυτίδων. Το μόνο που χρειάζεται είναι η ασθενής να επανέλθει στο ιατρείο μετά από 15 μέρες προκειμένου να γίνει επανεξέταση της εφαρμογής της βοτουλινικής τοξίνης.

Jenny.Gr

Ποια θεραπεία δεν σας βρίσκει σύμφωνη με τα αποτελέσματά της και θα αποτρέπατε μια γυναίκα να τη δοκιμάσει;

Η λιπομεταφορά στους γλουτούς (το γνωστό BBL), κατά την οποία γίνεται έγχυση λίπους μεγάλων ποσοτήτων στην περιοχή. Διαφωνώ με τη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων λίπους στους γλουτούς, όχι μόνο γιατί θεωρώ ότι δημιουργούν ένα πτωχό αισθητικά αποτέλεσμα, αφύσικο και «ξένο» προς το γυναικείο σώμα, αλλά κυρίως γιατί η μεταφορά τόσο μεγάλης ποσότητας λίπους στη συγκεκριμένη περιοχή είναι επικίνδυνη για τη ζωή του ίδιου του ατόμου που κάνει την επέμβαση.

Το ίδιο ισχύει και για την εφαρμογή μεγάλου μεγέθους ενθεμάτων στην περιοχή των γλουτών. Οι πιθανές επιπλοκές, αν προκύψουν, είναι πολύ δύσκολες να αντιμετωπιστούν, ενώ και το ίδιο το αισθητικό αποτέλεσμα είναι επίσης πολύ «φτωχό». Επίσης, τα υπερβολικά και αφύσικα αποτελέσματα που προκύπτουν από την εφαρμογή υαλουρονικού οξέος στα χείλη από μη ειδικούς. Σε καθημερινή βάση πλέον στην κλινική μας αντιμετωπίζουμε τέτοια περιστατικά με αποτελέσματα αποκαρδιωτικά, αντιαισθητικά και διόλου φυσικά και είναι πραγματικά δυσάρεστο κυρίως για τους ανθρώπους που υποβάλλονται σε μια διαδικασία τέτοια. Αν μπορούσα να δώσω μια συμβουλή, θα είναι να επιλέγονται για κάθε θεραπεία ειδικευμένοι πλαστικοί χειρουργοί ή δερματολόγοι με εμπειρία στις θεραπείες αυτές. Μην επηρεάζεται ο κόσμος από τις χαμηλές τιμές γιατί ελοχεύουν πολλοί κίνδυνοι. Δεν είναι μόνο το αισθητικό αποτέλεσμα που διακυβευεται αλλά η ίδια η υγεία τους. Οι ενέσιμες θεραπείες και ειδικα με το υαλουρονικό δεν είναι άμοιρες ακόμα και σοβαρών επιπλοκών από νέκρωση του δέρματος της περιοχής που εφαρμόζονται μέχρι και τύφλωση.

Jenny.Gr

Πλαστικός Χειρουργός Δρ. Μαρία Σκολαρίκου

Μονής Πετράκη 6, Αθήνα 115 21

Τηλέφωνο επικοινωνίας 21 0729 5258

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.