ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Eye Patches: Το απαραίτητο προϊόν ομορφιάς για άμεση αναζωογόνηση στο βλέμμα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

10 Ιουλίου 2024

Eye Patches: Το απαραίτητο προϊόν ομορφιάς για άμεση αναζωογόνηση στο βλέμμα
IG @hannaschonberg
Πώς δρουν τα eye patches και γιατί αξίζουν μια θέση στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Η περιοχή κάτω από τα μάτια αποτελεί κατά πάσα πιθανότητα τη ζώνη με τα σημαντικότερα προβλήματα στο πρόσωπο, σε κάθε ηλικία. Αυτή η ευαίσθητη περιοχή είναι ιδιαίτερα επιρρεπής σε ξηρότητα, θαμπάδα, μαύρους κύκλους, χαλάρωση, πρήξιμο και ρυτίδες. Υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένες κρέμες για χρήση γύρω από τα μάτια με σκοπό να αντιμετωπίσουν αυτά τα προβλήματα, αλλά και eye patches που στοχεύουν δραστικά ακριβώς στα ίδια προβλήματα, προσφέροντας άμεσα αποτελέσματα. Πώς λειτουργούν όμως τα eye patches και γιατί αξίζουν μια θέση στη ρουτίνα ομορφιάς μας;

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

111skin Molecular Hydration Eye Mask – Βρες το εδώ

Jenny.Gr


Τα eye patches

Ακόμα κι αν μέχρι σήμερα δεν έχει τύχει να χρησιμοποιήσεις κάποιο ζευγάρι eye patches, σίγουρα θα τα έχεις παρατηρήσει στα social media. Πρόκειται για επιθέματα που έχουν σχήμα μισοφέγγαρου και εφάπτονται τέλεια στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Μοιάζουν με sheet masks, αλλά συνήθως έχουν jelly σύνθεση που «κολλάει» στο δέρμα και δεν γλιστράει. Είναι εμποτισμένα με εκπληκτικά skincare συστατικά, κυρίως ενυδατικά συστατικά - όπως υαλουρονικό οξύ ή γλυκερίνη - για να ελαχιστοποιήσουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και να προσφέρουν συνολικά πιο λαμπερή όψη κάτω από τα μάτια.

Juliette Armand Elements Instant Tightening Mask – Βρες το εδώ

Jenny.Gr


Μπορεί επίσης να περιέχουν συστατικά που στοχεύουν σε συγκεκριμένες ανησυχίες. Για παράδειγμα, τα επιθέματα κάτω από τα μάτια που είναι ενισχυμένα με καφεΐνη μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του οιδήματος και στη σύσφιξη της περιοχής, η centella asiatica (cica) βοηθά στην καταπράυνση του δέρματος και η βιταμίνη C προστατεύει και φωτίζει. Ορισμένα eye patches διαθέτουν επίσης hero αντιγηραντικά συστατικά, όπως η ρεσβερατρόλη, η ρετινόλη, τα πεπτίδια και η νιασιναμίδη.

L'Oreal Paris Hyaluronic Acid Cooling Eye Serum-Mask με 1% Υαλουρονικό οξύ + καφεΐνη – Βρες το εδώ

Jenny.Gr

Πώς χρησιμοποιούνται τα eye patches

Η χρήση των eye patches είναι εξαιρετικά απλή. Χρησιμοποιούνται ως μάσκες ματιών μετά τον καθαρισμό του δέρματος αλλά πριν από οποιαδήποτε κρέμα αντιγήρανσης ή ενυδάτωσης, καθώς μπορεί να εμποδίσουν την απορρόφηση του ενεργού ορού. Για πρόσθετη τόνωση και άμεσο αποτέλεσμα, μπορείς να προσθέσεις έναν συμπυκνωμένο ορό στο δέρμα κάτω από τη μάσκα ματιών.

Youthlab. Retinol Reboot Hydragel Eye Patches Box – Βρες το εδώ

Jenny.Gr

Κατά την εφαρμογή, προσπάθησε να πλησιάσεις τη μάσκα όσο πιο κοντά μπορείς στη γραμμή των βλεφαρίδων χωρίς όμως να μπει το επίθεμα στο μάτι. Στη συνέχεια, άφησε να eye patches να δράσουν για 15-30 λεπτά, ενώ χαλαρώνεις στον καναπέ σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.