ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

5 ποτά που μειώνουν δραματικά την ελαστικότητα του δέρματος


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

23 Αυγούστου 2024

5 ποτά που μειώνουν δραματικά την ελαστικότητα του δέρματος
IG @emilyshak
Αν είσαι άνω των 40, θα ήταν σοφό να αποκλείσεις την κατανάλωση αυτών των ποτών

Με το πέρασμα των χρόνων, η γήρανση της επιδερμίδας είναι αναπόφευκτη. Ωστόσο ορισμένα ποτά μπορεί να επιταχύνουν τα αποτελέσματά της. Αν ανησυχείς για την εμφάνιση πρόωρων ρυτίδων και την απώλεια λάμψης και ελαστικότητας της επιδερμίδας σου, εδώ θα βρεις τη λίστα με τα ποτά που θα ήταν καλό να αποφεύγεις.

Σόδα με ζάχαρη

Αν και δεν είναι μυστικό ότι τα αναψυκτικά δεν είναι τα πιο υγιεινά ποτά, η ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν όταν πρόκειται για το δέρμα είναι απαραίτητο να αναφέρεται ξανά και ξανά. Τα αναψυκτικά διαίτης συχνά δεν έχουν ζάχαρη, αλλά μπορούν να περιέχουν χημικές ουσίες που είναι επιβλαβείς για το σώμα και ακόμη και να προκαλέσουν πρόωρες ρυτίδες, μαζί με φλεγμονή.

Εμφιαλωμένοι καφέδες

Πολλοί από εμάς χρειαζόμαστε καφέ για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας, αλλά το χειρότερο που μπορείς να επιλέξεις για το δέρμα σου είναι ένας επεξεργασμένος, εμφιαλωμένος τύπος καφέ με άφθονη ζάχαρη.

Jenny.Gr
IG @emilyshak

Ενεργειακά ποτά

Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι ευαίσθητο και καθώς γερνάμε, είναι φυσιολογικό να χάνουμε υγρασία σε αυτήν την περιοχή. Αντί να ενυδατώνουν το δέρμα σε αυτή την περιοχή, τα ενεργειακά ποτά μπορούν να το αφυδατώσουν.

Χυμοί φρούτων

Ο συσκευασμένος χυμός φρούτων μπορεί περιέχει μεγάλες ποσότητες ζάχαρης. Αυτό μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην παραγωγή κολλαγόνου και την ελαστίνης του σώματος.

Αλκοόλ

Το Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology υποστηρίζει ότι η κατανάλωση οκτώ ή περισσότερων αλκοολούχων ποτών την εβδομάδα μπορεί να αλλάξει ουσιαστικά την εμφάνιση του δέρματός. Οι συνέπειες μπορεί να περιλαμβάνουν την ανάδειξη λεπτών γραμμών και ρυτίδων, έναν ενισχυμένο αριθμό αιμοφόρων αγγείων που προκαλούν ερυθρότητα στο δέρμα και πρήξιμο κάτω από τα μάτια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.