ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πράσινο τσάι: 5 δράσεις του ενάντια στη γήρανση της επιδερμίδας


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

9 Ιουλίου 2024

Πράσινο τσάι: 5 δράσεις του ενάντια στη γήρανση της επιδερμίδας
IG @emilyshak
Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, το πράσινο τσάι παρατείνει τη νεότητα της επιδερμίδας

Το πράσινο τσάι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα, τόσο στη ζεστή όσο και την κρύα εκδοχή του. Όμως, οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες αυτού του φυσικού συστατικού πέραν από τα οφέλη του για τον οργανισμό, αναβαθμίζουν τη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος, αντιστρέφοντας τα σημάδια γήρανσης

5 οφέλη του πράσινου τσαγιού για το δέρμα

Βοηθά στην ανακούφιση του στρες και στην προώθηση του καλύτερου ύπνου

Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να μας βοηθήσει να διαχειριστούμε καλύτερα τα επίπεδα άγχους μας. Το πράσινο τσάι έχει ένα ειδικό αμινοξύ που ονομάζεται L-θεανίνη κι αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόκληση της απόκρισης χαλάρωσης και μπορεί ακόμη και να μας βοηθήσει να κοιμηθούμε καλύτερα.

Jenny.Gr
IG @emilyshak

Βελτιώνει τη μνήμη

Μελέτες που εξετάζουν τον εγκέφαλο «με ειδική απεικόνιση» δείχνουν ότι μετά την κατανάλωση πράσινου τσαγιού, ο εγκέφαλος μπόρεσε να κάνει καλύτερες συνδέσεις. Το πράσινο τσάι δεν οξειδώνεται πλήρως με τον τρόπο που οξειδώνεται το μαύρο τσάι, επομένως διατηρεί το πράσινο χρώμα των φύλλων. Τείνει να έχει υψηλότερες συγκεντρώσεις μιας πολυφαινόλης, συμπεριλαμβανομένης μιας που ονομάζεται γαλλική επιγαλλοκατεχίνη (EGCG), οι οποίες έχουν επιδείξει μια σειρά από οφέλη για την περιποίηση του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων των αντιοξειδωτικών επιδράσεων.

Συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης

Το πράσινο τσάι μπορεί επίσης να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης, να μειώσει τον κίνδυνο άνοιας και τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.

Mειώνει τη φλεγμονή στο δέρμα

Η καθημερινή κατανάλωση πράσινου τσαγιού βοηθά στη μείωση της φλεγμονής. Η μικρότερη φλεγμονή έχει συνδεθεί με μειωμένα επίπεδα αρτηριακής πίεσης και μας βοηθά να διατηρήσουμε ισχυρότερα οστά. Η προσθήκη πράσινου τσαγιού στη ρουτίνα μας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσουμε το δέρμα μας με τα αντιοξειδωτικά που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και να βοηθήσουν στη φυσική διαδικασία αποκατάστασης του δέρματος.

Μειώνει τη μελάγχρωση του δέρματος

Ορισμένες μελέτες έχουν αποδείξει την ικανότητα του πράσινου τσαγιού να αναστέλλει δυνητικά την τυροσινάση , ένα ένζυμο που συμβάλλει στη μελάγχρωση του δέρματος. Αναστέλλοντας το ένζυμο, υπάρχει δυνατότητα μείωσης της μελάγχρωσης στο δέρμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.