ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Δοκιμάσαμε HIFU για το σώμα! Και είδαμε διαφορά!


JTeam

11 Ιουλίου 2024

Δοκιμάσαμε HIFU για το σώμα! Και είδαμε διαφορά!
Λιποδιάλυση και σύσφιξη! Οι υπέρηχοι του HIFU κάνουν τη δουλειά που χρειάζεσαι τώρα!

Σίγουρα θα έχεις ακούσει ότι οι celebrities λίγο πριν τα σπουδαία event, λίγο πριν φορέσουν τα θεόστενα φορέματά τους στο κόκκινο χαλί, κάνουν κάποια επίσκεψη στις αισθητικούς τους για μια last minute θεραπεία. Και αναρωτιέσαι, τί θεραπεία είναι αυτή που μπορεί να κάνει δουλειά, τόσο γρήγορα, σωστά;
Εμείς ξέρουμε! Και μάλιστα τη δοκιμάσαμε για να έχουμε να σου πούμε εμπεριστατωμένα όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις. Ονομάζεται HIFU και την έχουν δοκιμάσει όλες όσες δηλώνουν λάτρεις των μη επεμβατικών μεθόδων αδυνατίσματος και σύσφιξης σώματος, όπως η Κίμ Καρντάσιαν, η Τζένιφερ Άνιστον και η Γκουίνεθ Πάλτροου.

Τι είναι το HIFU

HIFU σημαίνει High Intensity Focused Ultrasound δηλαδή υψηλής συχνότητας εστιασμένοι υπέρηχοι. Όπως μας ενημέρωση η αισθητικός Λιάνα Κόντου πρόκειται για υπέρηχους με ιδιαιτερότητα να στοχεύουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και να μην επηρεάζουν καθόλου την επιφάνειά της. Είναι μια καινοτόμος, μη επεμβατική τεχνολογία που χρησιμοποιεί εστιασμένα κύματα υπερήχων για τη θεραπεία διαφόρων αισθητικών προβλημάτων στο σώμα.

HIFU

Ποιος είναι ο μηχανισμός λειτουργίας της

Το HIFU λειτουργεί μέσω της παροχής υψηλής έντασης υπερηχητικών κυμάτων που διαπερνούν το δέρμα και φτάνουν στους υποδόριους ιστούς. Η ενέργεια από τα κύματα αυτά προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας στην περιοχή που στοχεύει ο θεραπευτής και έχει τα εξής αποτελέσματα:
Καταστροφή Λιποκυττάρων: Τα λιποκύτταρα υποβάλλονται σε θερμική πήξη, καταστρέφονται και απομακρύνονται από το σώμα μέσω των φυσικών μεταβολικών διαδικασιών. Το σπουδαιότερο; Τα λιποκύτταρα που καταστρέφονται δεν ξαναδημιουργούνται, καθώς κατά τη διάρκεια της ζωής μας γενικότερα τα λιποκύτταρα δεν αυξάνονται σε αριθμό. Διογκώνονται όταν παχαίνουμε, αλλά δεν αυξάνονται.
Διέγερση Παραγωγής Κολλαγόνου: Η θερμότητα διεγείρει τους ινοβλάστες στο δέρμα να παράγουν νέο κολλαγόνο, το οποίο συμβάλλει στη βελτίωση της υφής και της ελαστικότητας του δέρματος.

Εφαρμογή

Το HIFU εφαρμόζεται σε στοχευμένες περιοχές αλλά δεν κάνει παντού τα ίδια πράγματα. Σημείωσε:
Κοιλιά, love handles, μηροί, γλουτοί, και μπράτσα, προκειμένου η ενέργεια των υπερήχων να διασπάσει τα λιποκύτταρα.
Λαιμό, γόνατα, μπράτσα και περιοχές με χαλάρωση δέρματος προκειμένου η ενέργεια HIFU να διεισδύσει βαθιά στα στρώματα του δέρματος, προκαλώντας σύσφιξη και βελτίωση της υφής μέσω της διέγερσης παραγωγής κολλαγόνου.

Οφέλη

Μη Επεμβατική Μέθοδος: Δεν απαιτούνται τομές ή βελόνες, δεν πονάει, μπορεί απλώς να νιώσεις ένα κάψιμο ή ένα τσίμπημα. Σε αυτή την περίπτωση ο θεραπευτής απλώς να μειώσει λίγο την ένταση.
Μηδενικός Χρόνος Ανάρρωσης: Οι θεραπευόμενος μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες αμέσως μετά τη θεραπεία.
Σταδιακά και Φυσικά Αποτελέσματα: Η βελτίωση είναι ορατή σε διάστημα 20 ημερών έως ένα μήνα, καθώς το σώμα επεξεργάζεται με φυσικό τρόπο τα λιποκύτταρα και αναγεννά το κολλαγόνο.
Ακρίβεια: Η τεχνολογία HIFU μπορεί να εστιάσει ακριβώς στον στοχευμένο ιστό χωρίς να καταστρέψει τους γύρω υγιείς ιστούς.
Άμεσα αποτελέσματα: μετά τη χρήση του HIFU η μέτρηση δείχνει μέχρι 4 πόντους λιγότερο στην περιοχή που έχει γίνει η θεραπεία.

Ποιος αξίζει να το δοκιμάσει


Το HIFU είναι κατάλληλο για άτομα με ήπια έως μέτρια ποσότητα τοπικού λίπους, κυρίως τοπικά και χαλάρωση δέρματος σε συγκεκριμένα σημεία. Σίγουρα δεν θα έχει τα ίδια αποτελέσματα σε ανθρώπους με αρκετά παραπανίσια κιλά και μεγαλύτερη εναπόθεση λίπους σε ολόκληρο το σώμα. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν μέθοδοι που έχουν καλύτερα αποτελέσματα με μηχανήματα που έχουν μεγαλύτερες κεφαλές.
Αντενδείκνυται σε ανθρώπους που δεν έχουν ρυθμίσει το ζάχαρό τους, σε άτομα με προβλήματα καρδιάς, σε έγκυες και θηλάζουσες.

Jenny.Gr

Πιθανές Παρενέργειες


Οι παρενέργειες είναι συνήθως ήπιες και περιλαμβάνουν ερυθρότητα, πρήξιμο, μώλωπες και ευαισθησία στην περιοχή της θεραπείας. Αυτά τα συμπτώματα είναι προσωρινά και υποχωρούν από λίγες ώρες, μέχρι λίγες μέρες μετά.

Αριθμός Συνεδριών

Ανάλογα με τους στόχους σου και την περιοχή θεραπείας, μπορεί να απαιτούνται περισσότερες από μια συνεδρίες για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Μετά τη θεραπεία

Για να ενισχυθεί η προσπάθεια του σώματος να αποβάλει τα λιποκύτταρα που έχουν καεί συνίσταται πολύ νερό, σαλάτες και για μερικές ώρες η αποφυγή των υδατανθράκων.

Κόστος θεραπείας


Από 120 ως 160 ευρώ η συνεδρία, ανάλογα με την έκταση της υπό θεραπείας περιοχή.

Κλινικές Μελέτες

Οι κλινικές μελέτες και οι μαρτυρίες ασθενών δείχνουν ότι η HIFU μπορεί να προσφέρει αποτελεσματική μείωση του τοπικού λίπους και βελτίωση της σύσφιξης του δέρματος. Ωστόσο, τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο σώματος και τη δεξιότητα του επαγγελματία που εκτελεί τη θεραπεία.

Συμπέρασμα


Το HiFu για το σώμα είναι μια μη επεμβατική επιλογή για όσους επιθυμούν να βελτιώσουν το σχήμα του σώματός τους και να σφίξουν το δέρμα τους χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουν σε χειρουργικές επεμβάσεις. Πριν αποφασίσεις να προχωρήσεις σε θεραπεία HIFU, είναι σημαντικό να συμβουλευτείς έναν εξειδικευμένο αισθητικό ή δερματολόγο για να διαπιστώσεις αν η HIFU είναι η κατάλληλη λύση για τις δικές σου ανάγκες και προσδοκίες.

Έξτρα info

Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα η κα Κόντου προτείνει τη χρήση HIFU με άλλες μεθόδους:
Συγκεκριμένα: Πριν τη θεραπεία προετοιμάζει την περιοχή που θα εφαρμοστεί το HIFU με ραδιοσυχνότητες, ώστε να δημιουργηθεί υπεραιμία και να μαλακώσει.
Μετά το HIFU εφαρμόζει τη θεραπεία Cavitation η οποία φτάνει στο ανώτερο μέρος των λιποκυττάρων. Πρόκειται και πάλι για υπέρηχους οι οποίοι δημιουργούν μικροφυσαλίδες στα λιποκύτταρα που τα διασπούν χωρίς να βλάπτουν άλλους ιστούς.

Ευχαριστούμε την κα Λιάνα Κόντου. Www.salusperaqua.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.