ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να απαλλαγείς από την ακμή στο μέτωπο


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

17 Ιουλίου 2024

Πώς να απαλλαγείς από την ακμή στο μέτωπο
© Instagram/ romeestrijd
Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της ακμής σε αυτή την περιοχή του προσώπου

Όλες μας ονειρευόμαστε ένα καθαρό και λαμπερό δέρμα. Οι εξάρσεις ακμής είναι ιδιαιτέρως ενοχλητικές και πολλές φορές επίπονες σε οποιαδήποτε περιοχή του προσώπου. Το ίδιο ισχύει και για την περιοχή του μετώπου. Επομένως, η αντιμετώπισή της αποτελεί πρόκληση και απαιτεί στρατηγική προσέγγιση.

Jenny.Gr
IG @romeestrijd

Τι προκαλεί την ακμή στο μέτωπο;

Οι εξάρσεις προκαλούνται από τους εξής παράγοντες: φραγμένοι πόροι από περιβαλλοντικούς ρύπους, σμήγμα, αλλά και skincare προιόντα, βακτήρια ή μύκητες που έχουν εισχωρήσει στο ωοθυλάκιο, ιδρώτας και φλεγμονή. Όταν προκύπτει κάτι από όλα αυτά, τότε οι εξάρσεις εμφανίζονται σχεδόν αμέσως.

Πώς αντιμετωπίζεται η ακμή στο μέτωπο

Jenny.Gr
IG @romeestrijd

Απολέπιση

Ο τακτικός καθαρισμός και η απολέπιση με ένα μη ερεθιστικό χημικό απολεπιστικό μπορεί να βοηθήσει πολύ στη διατήρηση των πόρων καθαρών και απαλλαγμένων από σμήγμα

Ενυδάτωση

Ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να πεις στο σώμα σου να σταματήσει να παράγει περισσότερο σμήγμα; Η ενυδάτωσή του.

Τοπικές θεραπείες

Τα ρετινοειδή είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της ακμής, ακόμα και στην περιοχή του μετώπου.

Συνδυαστική θεραπεία

Για χρόνια ή επίμονα συμπτώματα ακμής, ο καλύτερος τρόπος δράσης είναι ο συνδυασμός τριών λύσεων σε ένα σχήμα: καθαρισμός, απολέπιση και τοπική θεραπεία με ιατρική συνταγή και παρακολούθηση από δερματολόγο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.