ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Lip care: 3 φυσικά έλαια που δρουν εξίσου αποτελεσματικά με ένα lip balm


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

19 Ιουλίου 2024

Lip care: 3 φυσικά έλαια που δρουν εξίσου αποτελεσματικά με ένα lip balm
IG @chloecleroux
Οι ιδανικές clean beauty επιλογές για την φροντίδα των χειλιών

Τείνουμε να πιστεύουμε πως τα χείλη μας αφυδατώνονται και σκάνε μόνο τους χειμερινούς μήνες εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών. Στην πραγματικότητα όμως, το καλοκαίρι όπου περνάμε πολλές ώρες κάτω από το φως του ήλιου, δημιουργεί ακριβώς τα ίδια προβλήματα στην επιδερμίδα των χειλιών μας.

Σίγουρα θα έχεις νιώσει κι εσύ κάποια στιγμή τα χείλη σου να σε τραβάνε, να ξεφλουδίζουν ή ακόμα και να ματώνουν. Για να καταπραΰνεις τα συμπτώματα και να επανορθώσεις τις βλάβες που έχουν υποστεί τα χείλη σου, πιθανότατα εφάρμοσες κάποιο lip balm. Αξίζει όμως να γνωρίζεις ότι κατά την επιλογή αυτού του προϊόντος περιποίησης θα πρέπει να δείχνεις ιδιαίτερη προσοχή στην σύνθεση, καθώς κάποια συστατικά μπορεί να είναι ερεθιστικά για τα χείλη και να επιδεινώσουν την κατάσταση. Για να αποφύγεις το ρίσκο, είναι ιδιαίτερα βοηθητικό να γνωρίζεις τα φυσικά έλαια που μπορούν να προσφέρουν ασφαλή φροντίδα στα χείλη σου.

Jenny.Gr
IG @chloecleroux

Έλαιο καμέλιας

Η καμέλια, ένα είδος λουλουδιού, παράγει λάδι που είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι επιβραδύνει τα σημάδια γήρανσης. Εκτός από τη μείωση των σημαδιών γήρανσης, το έλαιο καμέλιας αυξάνει τη σύνθεση κολλαγόνου και κάνει τα χείλη να φαίνονται πιο γεμάτα. Είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά και απαραίτητες βιταμίνες, βοηθά στην ενυδάτωση των χειλιών.

Έλαιο καρύδας

Το έλαιο καρύδας είναι ένα έλαιο που εξυπηρετεί αμέτρητες ανάγκες σε θέματα ομορφιάς. Για τα χείλη, βοηθά στην ενυδάτωσή τους και παράλληλα τα κάνει να δείχνουν πιο λεία και να αισθάνονται πιο απαλά.

Jenny.Gr
IG @chloecleroux

Έλαιο Jojoba

Το έλαιο Jojoba είναι ένα αντιφλεγμονώδες και αντιοξειδωτικό που βοηθά στην αποκατάσταση της ξηρότητας ή του ερεθισμού. Πρόκειται για ένα έλαιο που έχει παρόμοια σύνθεση με τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας στο σώμα μας. Αυτό το καθιστά εξαιρετική επιλογή για την παροχή μακράς διάρκειας ενυδάτωσης, ακόμα και για την επιδερμίδα των χειλιών μας.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.