ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Βιταμίνη C: Ο απόλυτος σύμμαχος ενάντια στη γήρανση της επιδερμίδας


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

23 Ιουλίου 2024

Βιταμίνη C: Ο απόλυτος σύμμαχος ενάντια στη γήρανση της επιδερμίδας
IG @hannaschonberg
5 τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C για λαμπερό και σφριγηλό δέρμα

Αν στόχος σου είναι να βελτιώσεις την καλοκαιρινή σου διατροφή αυτή τη στιγμή και αυτό να έχει άμεσα αποτελέσματα λάμψης και αντιγήρανσης στο δέρμα σου, υπάρχουν κάποιες τροφές που αξίζει να ανακαλύψεις και να τους δώσεις περισσότερες «ευκαιρίες», προσθέτοντάς τες στα πιάτα σου καθημερινά, όλο το καλοκαίρι. Αυτές οι τροφές έχουν υψηλά ποσοστά βιταμίνης C κι ενισχύσουν την παραγωγή κολλαγόνου, συμβάλλοντας στην επίτευξη ενός πιο ελαστικού, λαμπερού και νεανικού δέρματος, ανεξαρτήτως ηλικίας. Όταν συνδυάζονται με σωστή ενυδάτωση, τακτική άσκηση, ποιοτικό ύπνο και τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης σημαδιών γήρανσης και ρυτίδων.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Ρόδια

Τα ρόδια έχουν αντιφλεγμονώδεις κι αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βελτιώνουν την ελαστικότητα του δέρματος και να προστατεύσουν από τη φθορά και την πρόωρη γήρανση.

Ντομάτες

Οι ντομάτες είναι μια φανταστική υπερτροφή που αγαπάει το δέρμα μας. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βήτα καροτίνη και βιταμίνη C, ενισχόντας τη λάμψη και τη νεανική όψη της επιδερμίδας.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Σπανάκι

Το σπανάκι περιέχει ασβέστιο, χλώριο, σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, κάλιο, χολίνη, φυλλικό οξύ, ριβοφλαβίνη και βιταμίνες A, C, E, K, B6 – απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχία για την εμφάνιση του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών μας. Τα τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνες A, C, E και καροτενοειδή είναι υπέροχα για την υγεία του δέρματος και αποτρέπουν τη γήρανση του δέρματος.

Μύρτιλα

Τα μύρτιλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις καθημερινές περιβαλλοντικές και εσωτερικές επιθέσεις. Παράλληλα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και C, οι οποίες βοηθούν στην καταπολέμηση της διάσπασης του κολλαγόνου.

Πορτοκάλια

Η παρουσία βιταμίνης C στον χυμό πορτοκαλιού προάγει τη σύνθεση του κολλαγόνου. Επομένως, η ενσωμάτωση του χυμού πορτοκαλιού στην διατροφή έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει την ελαστικότητα του δέρματος και να προωθήσει μια πιο νεανική εμφάνιση.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.