ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

#Planeskincare: To viral beauty trend του καλοκαιριού


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

30 Ιουλίου 2024

#Planeskincare: To viral beauty trend του καλοκαιριού
IG @cassdimicco
Με το κατάλληλο skincare, το δέρμα μας μπορεί να παραμείνει λαμπερό ακόμα και μετά από μια πολύωρη πτήση

To skincare στο αεροπλάνο είναι αποδεδειγμένα ένα από τα μεγαλύτερα beauty trends. Ωστόσο, πέραν της έκτασης που έχει λάβει αυτή η τάση ομορφιάς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αξίζει να τονίσουμε προς πρόκειται για μια κίνηση φροντίδας εξαιρετικά ωφέλιμη για το δέρμα μας, ιδίως όταν βρισκόμαστε σε πολύωρες πτήσεις.

Τι συμβαίνει στο δέρμα κατά τη διάρκεια της πτήσης

Μέσα στο αερολάνο, ο ξηρός αέρας του περιβάλλοντος αλλάζει τη φυσική ισορροπία του δέρματος επηρεάζοντας σημαντικά τα επίπεδα pH του, ενώ παρατηρείται σημαντική διαδερμική απώλεια νερού. Ως φυσική συνέπεια, το δέρμα αφυδατώνεται και αποκτά θαμπή όψη. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, μπορεί να εμφανίσει ακόμα και ερεθισμό. Παράλληλα, λόγω αυτών των αλλαγών, μπορεί το δέρμα να αντιδράσει και να προσπαθήσει να αμυνθεί παράγοντας περισσότερο σμήγμα. Γεγονός που οδηγεί δυνητικά σε φραγμένους πόρους και εξάρσεις ακμής, ιδιαίτερα για άτομα που έχουν ήδη λιπαρό ή μεικτό δέρμα. Επομένως, καταλαβαίνουμε την αξία που έχει η σωστή περιποίηση της επιδερμίδας μας πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το ταξίδι μας με αεροπλάνο.

#Planeskincare

Jenny.Gr
IG @cassdimicco

Πριν την αναχώρηση

  • Καθαρίζουμε την επιδερμίδα του προσώπου μας με με ένα τζελ αποτοξίνωσης για την απομάκρυνση των ακαθαρσιών και την προετοιμασία του για θεραπείες.
  • Εφαρμόζουμε έναν ορό με εξαιρετικά ελαφριά υφή, ενισχυμένο με νιασιναμίδη και αντιοξειδωτικά που μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία του δερματικού φραγμού και να ηρεμήσουν τη φλεγμονή.
  • Το beauty look που επιλέγουμε περιλαμβάνει όσο αυτό είναι εφικτό ελάχιστο μακιγιάζ.
Jenny.Gr
IG @cassdimicco

Κατά τη διάρκεια της πτήσης

  • Απαιτείται συνεχής ενυδάτωση: Εφαρμόζουμε μια βαθιά ενυδατική κρέμα για να διατηρήσουμε την επιδερμίδα ενυδατωμένη. Μπορεί η σύνθεσή της να είναι ενισχυμένη με πεπτίδια και σκουαλάνιο που παρέχουν βαθιά ενυδάτωση και προστατεύουν το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες. Για να καταπραΰνει και να μειώσει τη φλεγμονή στο δέρμα από καταστάσεις υψηλού στρες, όπως ο ξηρός αέρας της καμπίνας, ιδανική επιλογή αποτελούν τα προϊόντα που είναι πλούσια σε πολυλειτουργικά συστατικά, όπως τα ceramides και η βιταμίνη C, καθώς και μαλακτικά όπως η αλόη, το σκουαλάνιο και το βούτυρο καριτέ.
  • Εάν η πτήση είναι ιδιαίτερα μεγάλη, μπορούμε επίσης να εφαρμόσουμε μια sheet mask, καθώς και eye patches για επιπλέον ενυδάτωση και βελτίωση της φωτεινότητας του δέρματος. Επίσης τέλεια είναι τα σπρέι ιαματικού νερού ή άλλα face mists.
  • Δεν ξεχνάμε τα χείλη: Εφαρμόζουμε ένα πλούσιο lip balm και ανανεώνουμε την εφαρμογή του κάθε μια ώρα, με σκοπό να τα διατηρήσουμε απαλά και ενυδατωμένα, αποτρέποντας το σκάσιμο και την ξηρότητα.
Jenny.Gr
IG @cassdimicco

Μετά την προσγείωση

  • Επανυδάτωση και προστασία: Μετά την πτήση, πρέπει να καθαρίσουμε ξανά το πρόσωπό μας και να εφαρμόσουμε ξανά τον ορό για να βοηθήσει στην αποκατάσταση και ηρεμία του δέρματός μας, διατηρώντας το ισορροπημένο και λαμπερό. Ενώ ένα μασάζ με ενυδατική κρέμα αναζωογονεί το δέρμα, ενώ το διατηρεί ενυδατωμένο και λαμπερό για το υπόλοιπο της μέρας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.