ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Βιταμίνη D: 5 δράσεις της για το δέρμα που ίσως δεν γνώριζες μέχρι σήμερα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

6 Αυγούστου 2024

Βιταμίνη D: 5 δράσεις της για το δέρμα που ίσως δεν γνώριζες μέχρι σήμερα
IG @hannaschonberg
Η βιταμίνη D έχει καθοριστικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και συνεπώς, της επιδερμίδας

Yπάρχουν πολλές ωφέλιμες βιταμίνες για τον οργανισμό μας, οι οποίες συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Η βιταμίνη D είναι μια από τις απαραίτητες βιταμίνες για το σώμα, κι αυτό διότι πραγματικά το σώμα δεν μπορεί να κάνει χωρίς αυτή. Είναι μια βιταμίνη που συνήθως συνιστάται για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση, γιατί είναι σε θέση να προλάβει και να καταπολεμήσει την οστεοπόρωση και όλα τα προβλήματα που αφορούν την οστική αλλοίωση. Στην πραγματικότητα αυτή η βιταμίνη μπορεί να προσφέρει πολλά άλλα οφέλη, ειδικά στο δέρμα, προλαμβάνοντας διάφορες προβληματικές παθήσεις που συχνά είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν.

Προωθεί την επούλωση των πληγών

Είναι σημαντικό να πούμε ότι η ανεπάρκεια βιταμίνης D μπορεί σίγουρα να προκαλέσει καθυστέρηση στην επούλωση των πληγών στο δέρμα. Όσοι λαμβάνουν σταθερή ποσότητα βιταμίνης D, μέσω τροφής ή συμπληρωμάτων, θα έχουν σίγουρα μεγαλύτερες πιθανότητες να επουλώσουν τις πληγές του δέρματος σε λιγότερο χρόνο.

Προλαμβάνει την ψωρίαση

Ένα άλλο χαρακτηριστικό και άλλη μια απίστευτη και ευεργετική ιδιότητα που μπορεί να φέρει η βιταμίνη D στο δέρμα είναι η δυνατότητα πρόληψης μιας χρόνιας νόσου, όπως η ψωρίαση. Μια επαρκής ποσότητα βιταμίνης D που υπάρχει στο σώμα μπορεί στην πραγματικότητα να βοηθήσει στην πρόληψη αυτού του ενοχλητικού δερματικού προβλήματος, το οποίο συχνά μπορεί να είναι και αισθητικά και ψυχολογικά δυσάρεστο.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Προλαμβάνει τη λεύκη

Ένα άλλο πολύ σημαντικό όφελος της βιταμίνης D για το δέρμα είναι η δυνατότητα πρόληψης της λεύκης. Η ανεπάρκεια βιταμίνης D μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ένα από τα ερεθίσματα αυτής της ασθένειας, και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας και να πάρετε συμπληρώματα για να αποτρέψετε αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Προλαμβάνει το σκληρόδερμα

Πολύ συχνά η ανεπάρκεια βιταμίνης D μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ένα άλλο δερματικό πρόβλημα, που ονομάζεται σκληρόδερμα. Αυτή είναι μια δερματική πάθηση που δεν μπορεί ακόμη να θεραπευτεί, αλλά σίγουρα μπορεί να υποχωρήσει και να προληφθεί με τη λήψη συγκεκριμένων συμπληρωμάτων βιταμίνης D και φαρμάκων που πρέπει να συστήσει ο γιατρός σας.

Προλαμβάνει την ατοπική δερματίτιδα

Ένας άλλος παράγοντας στον οποίο είναι σημαντικό να λαμβάνονται πάντα υπόψη τα οφέλη της βιταμίνης D είναι σίγουρα ο ρόλος που παίζει αυτή η βιταμίνη στην ατοπική δερματίτιδα. Όποιος θέλει να αποτρέψει αυτήν την ασθένεια πρέπει οπωσδήποτε να μιλήσει με το γιατρό του σχετικά με τη λήψη φυσικών συμπληρωμάτων βιταμίνης D μετά από παρατεταμένη ιατρική συμβουλή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.