ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Οι καλύτερες τροφές, πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, για υγιές και λαμπερό δέρμα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

5 Αυγούστου 2024

Οι καλύτερες τροφές, πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, για υγιές και λαμπερό δέρμα
IG @franziskanazarenus
Από τη σοκολάτα μέχρι τα φασόλια: εδώ είναι οι τροφές που αξίζει να εισάγεις στη διατροφή σου για μια υπέροχη επιδερμίδα

Όλες οι γυναίκες ονειρευόμαστε ένα υγιές και λαμπερό δέρμα, αλλά μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο να επιτύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τα αντιοξειδωτικά μπορούν, ωστόσο, να είναι εξαιρετικοί σύμμαχοι ομορφιάς. Πρόκειται για μόρια που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την κυτταρική γήρανση και διάφορες άλλες ασθένειες. Υπάρχουν τροφές που τα περιέχουν φυσικά και μάλιστα σε εξαιρετικά ικανοποιητικές ποσότητες.

Τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά

Μία από τις τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά είναι η μαύρη σοκολάτα, η οποία περιέχει φλαβανόλες, φυσικές ενώσεις που συμμετέχουν σε διάφορες βιολογικές δραστηριότητες και ως εκ τούτου είναι πολύ σημαντικές για τον οργανισμό. Στη συνέχεια, υπάρχουν πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι και το λάχανο, που περιέχουν καροτενοειδή, ικανά να προστατεύουν τα κύτταρα. Εξαιρετικά είναι επίσης τα βατόμουρα, τα σμέουρα και τα γκότζι μπέρι, πλούσια σε ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ και ρεσβερατρόλη. Τέλος, τα εσπεριδοειδή και τα φασόλια.

Jenny.Gr
IG @franziskanazarenus

Πέρα από τη διατροφή

Εάν η διατροφή σου δεν παρέχει αρκετά αντιοξειδωτικά, μπορείς να επιλέξεις κάπιοιο συμπλήρωμα διατροφής. Εκτός από αντιοξειδωτικά, μερικά περιέχουν επίσης κολλαγόνο, το οποίο βελτιώνει την ελαστικότητα και την ενυδάτωση του δέρματος. Είναι, ωστόσο, σημαντικό να επιλέγεις συμπληρώματα κολλαγόνου που παρέχουν βιταμίνη C και είναι υψηλής ποιότητας.

Jenny.Gr
IG @franziskanazarenus

Beauty tips για λαμπερό δέρμα

Εάν τα αντιοξειδωτικά, φυσικά ή άλλα, μπορούν σίγουρα να σας βοηθήσουν να έχετε λαμπερό και υγιές δέρμα, υπάρχουν και άλλες προφυλάξεις που πρέπει να έχεις κατά νου για ένα βέλτιστο αποτέλεσμα. Αρχικά, πρέπει να καθαρίζεις το πρόσωπό σου δύο φορές την ημέρα για να απομακρύνεις ρύπους και μικροοργανισμούς, τη λιπαρότητα και το μακιγιάζ που μπορεί να φράξουν τους πόρους και να κάνουν το δέρμα σου να φαίνεται θαμπό. Μία ή δύο φορές την εβδομάδα θα πρέπει να κάνεις απολέπιση για να αφαιρείς τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να προωθήσεις την κυτταρική ανανέωση. Η ενυδάτωση είναι επίσης απαραίτητη, πρωί και βράδυ, για την ξηρότητα, η οποία μπορεί να προκαλέσει θαμπή εμφάνιση. Τέλος, μην ξεχνάς ποτέ το αντηλιακό σου, το οποίο προστατεύει το δέρμα από τις ηλιακές βλάβες (ρυτίδες, καφή κηλίδες και άλλα προβλήματα υπερμελάγχρωσης).


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.