ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

5 καλοκαιρινά superfoods που αντιστρέφουν τα σημάδια γήρανσης της επιδερμίδας


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

8 Αυγούστου 2024

5 καλοκαιρινά superfoods που αντιστρέφουν τα σημάδια γήρανσης της επιδερμίδας
IG @matildadjerf
Αυξάνουν τα επίπεδα κολλαγόνου, χαρίζοντας πιο λαμπερή, ελαστική και νεανική επιδερμίδα

Καθώς μεγαλώνουμε, η διατήρηση του ελαστικού δέρματος, των γερών αρθρώσεων και της συνολικής ζωτικότητας γίνεται όλο και πιο σημαντική, με το κολλαγόνο να παίζει ζωτικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια. Η φυσική μας παραγωγή κολλαγόνου αρχίζει να μειώνεται ήδη από τα μέσα της δεκαετίας των 20 μας και αυτή η μείωση γίνεται σημαντικά πιο αισθητή μετά τα 50.

Ωστόσο, μπορούμε να ενισχύσουμε τα επίπεδα κολλαγόνου του σώματός μας με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων των συμπληρωμάτων και, κυρίως, της διατροφής. Ενώ τα συμπληρώματα κολλαγόνου προτείνονται συχνά για την εξουδετέρωση των επιπτώσεων της γήρανσης και την ενίσχυση της ελαστικότητας του δέρματος, η ενσωμάτωση συγκεκριμένων τροφών που ενισχύουν το κολλαγόνο στη διατροφή μας μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη. Ποιες είναι όμως οι τροφές που πρέπει να συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας αυτό το καλοκαίρι;

Jenny.Gr
IG @matildadjerf

Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή όπως τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, τα γκρέιπφρουτ και τα λάιμ είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης C, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στη σύνθεση κολλαγόνου καθώς βοηθά στη μετατροπή των αμινοξέων σε κολλαγόνο.

Κινόα

H κινόα είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης και είναι μια εξαιρετική τροφή για λαμπερό δέρμα. Μία μόνο μερίδα κινόα παρέχει περισσότερα από 8 γραμμάρια πρωτεΐνης, ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου.

Μύρτιλα

Τα μύρτιλα ξεχωρίζουν ως ιδιαίτερα ευεργετικό φρούτο. όχι μόνο γιατί υποστηρίζουν την παραγωγή κολλαγόνου αλλά είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά, απαραίτητα για την υγεία και την ομορφιά της επιδερμίδας.

Jenny.Gr
IG @matildadjerf

Ασπράδια αυγών

Τα ασπράδια των αυγών αυξάνουν την ελαστικότητα, μειώνουν τις ρυτίδες στο πρόσωπο και λειαίνουν το πόδι της χήνας γύρω από τα μάτια .

Αβοκάντο

Τo αβοκάντο είναι το τέλειο superfood για λαμπερό δέρμα. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε και καλά λιπαρά. Με την τακτική κατανάλωση αβοκάντο, εξασφαλίζουμε την προστασία της επιδερμίδας μας από παράγοντες που επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.