ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να επιλέξεις την καλύτερη ενυδατική κρέμα προσώπου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

12 Αυγούστου 2024

Πώς να επιλέξεις την καλύτερη ενυδατική κρέμα προσώπου
IG @juliesfi
Υπάρχει η κατάλληλη ενυδατική κρέμα για κάθε τύπο δέρματος, απλά πρέπει να ξέρεις πώς να την επιλέξεις

Όπως θα σου πει κάθε δερματολόγος, οι καλύτερες ενυδατικές κρέμες είναι ένα από τα πιο σημαντικά όπλα στο οπλοστάσιο ομορφιάς σου. Ενυδατώνουν, αλλά βοηθούν επίσης στη διατήρηση όλων των θρεπτικών συστατικών που εφαρμόζονται στο δέρμα, από τη βιταμίνη C έως τη ρετινόλη και το υαλουρονικό οξύ.

Η ενυδάτωση του δέρματος βοηθά στη διατήρηση της λειτουργίας φραγμού του και είναι απαραίτητη για την υγεία του δέρματος. Φυσικά, τα ενυδατικά serum, τα αιθέρια έλαια και οι μάσκες προσώπου έχουν επίσης σημαντικό ρόλο, αλλά δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια καλή ενυδατική κρέμα .

Πώς να επιλέξεις την καλύτερη ενυδατική κρέμα προσώπου; Για να βρεις την ιδανική, είναι σημαντικό να λάβεις υπόψη εξωτερικούς παράγοντες. Για παράδειγμα, πώς είναι ο καιρός: εάν το κλίμα είναι κρύο και ξηρό, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις μια πιο πλούσια φόρμουλα , εάν είναι ζεστό και υγρό, ωστόσο, αρκεί μια ελαφρύτερη σύνθεση. Αλλά υπάρχουν μέρες που, ανεξάρτητα από τον καιρό, το δέρμα σου μπορεί να χρειάζεται λίγη επιπλέον προσοχή.

Jenny.Gr
IG @juliesfi

Ποια ώρα της μέρας εφαρμόζεται η ενυδατική κρέμα

Όλα εξαρτώνται από την εμφάνιση και την υγεία του δέρματός σου, αλλά οι περισσότεροι δερματολόγοι συνιστούν να εφαρμόζεται πρωί και βράδυ. Με μια ενυδατική κρέμα μπορείς να προστατέψεις τις ανώτερες στοιβάδες του δέρματος (τον λεγόμενο επιδερμικό φραγμό) από εξωτερικούς παράγοντες όπως οι ακτίνες UV, το μπλε φως, τα βακτήρια, η ρύπανση και οι αλλαγές θερμοκρασίας, αλλά και να «σφραγίσεις» την ενυδάτωση στο δέρμα. Επομένως, η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας τόσο το πρωί όσο και το βράδυ μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά όσον αφορά την ποιότητα και την υφή του δέρματός σου.

Jenny.Gr
IG @juliesfi

Τα χαρακτηριστικά πρέπει να έχει μια ενυδατική κρέμα προσώπου

Η ενυδατική κρέμα προσώπου πρέπει να έχει τόσο ενυδατικές όσο και μαλακτικές ιδιότητες. Η παρουσία συστατικών όπως η γλυκερίνη, το υαλουρονικό οξύ και το σκουαλάνιο είναι μεταξύ των θεμελιωδών απαιτήσεων. Ακόμα κι αν το δέρμα σου είναι λιπαρό και βγάζει σπυράκια και μαύρα στίγματα, είναι μύθος ότι πρέπει να παραλείψεις το βήμα της ενυδάτωσης. Το μυστικό είναι να βεβαιωθείς ότι χρησιμοποιείς ένα καλά διαμορφωμένο προϊόν που εκτελεί προστατευτική λειτουργία χωρίς να φράζει τους πόρους.

Jenny.Gr
IG @juliesfi

Τι προτείνουν οι δερματολόγοι

Οι περισσότεροι ειδικοί προτείνουν προϊόντα που παρασκευάζονται σε συνεργασία με δερματολόγους και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, όπως ceramides και υαλουρονικό οξύ, τα οποία διατηρούν το δέρμα ενυδατωμένο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Στην πραγματικότητα, η «σφράγιση» της ενυδάτωσης στο εσωτερικό του δέρματος είναι απαραίτητη για να διατηρηθεί υγιές, αντισταθμίζοντας επίσης τη γήρανση του δέρματος και την απώλεια όγκου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.