ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Ακμή στους γλουτούς: Πώς να την καταπολεμήσεις αποτελεσματικά


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

13 Αυγούστου 2024

Ακμή στους γλουτούς: Πώς να την καταπολεμήσεις αποτελεσματικά
IG @chloecleroux
Για λείους και απαλούς γλουτούς, χωρίς σπυράκια

Τα σπυράκια στο δέρμα μπορεί να είναι αντιαισθητικά, ανεξάρτητα από το μέρος στο οποίο εμφανίζονται στο σώμα σου και να σε κάνουν να αισθάνεσαι ανασφάλεια. Ωστόσο, αυτά τα ενοχλητικές εξογκώματα στο πίσω μέρος του σώματός σου μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με την κοινή ακμή. Οι αιτίες τους ποικίλλουν από θυλακίτιδα έως έκζεμα και δερματίτιδα εξ επαφής.

Για παράδειγμα, η θυλακίτιδα χαρακτηρίζεται από πρησμένα, κόκκινα εξογκώματα γύρω από τους θύλακες των τριχών στο στήθος, τα χέρια, τους γλουτούς και άλλες περιοχές. Μπορεί να οφείλονται σε ερεθισμό, βακτηριακές μολύνσεις, φλεγμονώδεις δερματικές διαταραχές ή ορισμένες χημικές ουσίες. Ομοίως, τείνουν να εμφανίζονται στους γλουτούς, τις μασχάλες και άλλες περιοχές του σώματος με τρίχες. Μπορεί να οφείλονται σε ωοθυλακίτιδα ή να εμφανιστούν ως αυτόνομη κατάσταση.

Jenny.Gr
IG @chloecleroux

Από τη θετική πλευρά, αυτά τα κοινά δερματικά προβλήματα είναι συχνά πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν από την ακμή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι αρκετό να σταματήσεις να φοράς κολάν σε καθημερινή βάση και να εφαρμόζεις τοπικές αλοιφές. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να αντιμετωπίσεις τη βασική αιτία του προβλήματός σου, είτε πρόκειται για φλεγμονή, τριβή ή αλλεργικές αντιδράσεις.

Άλλαξε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου

Δεν υπάρχει μια καθολική λύση για την ακμή των γλουτών, αλλά ορισμένα προϊόντα μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα και να ενισχύσουν την υγεία του δέρματός σου. Για παράδειγμα, μπορεί να μπορέσεις να απαλλαγείς από τη θυλακίτιδα εφαρμόζοντας κρέμες χωρίς ιατρική συνταγή και ζεστές κομπρέσες για έως και 20 λεπτά, 3-4 φορές την ημέρα.

Jenny.Gr
IG @chloecleroux

Να φοράς φαρδιά ρούχα, ειδικά όταν κάνει ζέστη έξω, και να πλένεις το μαγιό σου μετά από κάθε χρήση. Αλλά, όπως είπαμε προηγουμένως, αυτή η πάθηση του δέρματος μπορεί να βασίζεται σε βακτηριακά αίτια. Εάν τα συμπτώματά σου επιμένουν, μπορεί να χρειαστείς από του στόματος ή τοπικά αντιβιοτικά.

Διαφορετικά, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις άλφα-υδροξυοξέα (AHAs) ή άλλους παράγοντες απολέπισης για να αποτρέψεις το φράξιμο των πόρων, αν και τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν.

Η χρήση ενός καθαριστικού προϊόντος με σαλικυλικό οξύ, μια ένωση που απολεπίζει το δέρμα, μπορεί να αποδειχθεί επίσης εξαιρετικά ωφέλιμη. Εναλλακτικά, επίλεξε μια φόρμουλα με υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, ένα συστατικό που σκοτώνει τα βακτήρια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.