ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να βελτιώσεις την όψη «φλοιού πορτοκαλιού» στο σώμα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

13 Αυγούστου 2024

Πώς να βελτιώσεις την όψη «φλοιού πορτοκαλιού» στο σώμα
IG @hannaschonberg
Η κυτταρίτιδα δεν μπορεί να εξαφανιστεί, μπορεί όμως να βελτιωθεί σημαντικά

Η κυτταρίτιδα είναι ο χειρότερος δερματικός «εχθρός» με τον οποίο έρχεται αντιμέτωπη μια γυναίκα. Μόλις εμφανιστεί στο σώμα, μένει εκεί για πάντα. Τα καλά νέα είναι ότι δεν είσαι μόνη — 80% έως 90% των γυναικών έχουμε κυτταρίτιδα. Φυσικά, το να έχεις κυτταρίτιδα δεν είναι τίποτα για το οποίο πρέπει να ντρέπεσαι. Υποστηρίζουμε σθεναρά ότι πρέπει να αγαπάς κάθε εκατοστό του σώματός σου, όπως ακριβώς είναι.

Η κυτταρίτιδα τείνει να σχηματίζεται σε περιοχές του σώματος με αύξηση του λιπώδους ιστού. Μερικά πράγματα μπορούν να πυροδοτήσουν το σχηματισμό του, συμπεριλαμβανομένων των κυμαινόμενων επιπέδων οιστρογόνων και του μη παροχετευμένου λεμφικού υγρού. Η λέπτυνση του δέρματος και η χρόνια φλεγμονή είναι επίσης συχνοί ένοχοι. Η κυτταρίτιδα αρχίζει να σχηματίζεται κυρίως όταν τα συσσωρευμένα λιποκύτταρα αρχίζουν να ασκούν πίεση στο δέρμα. Αυτό προκαλεί μια κίνηση προς τα κάτω των ινωδών συνδετικών κορδονιών που είναι υπεύθυνα για τη σύνδεση δέρματος και μυών. Καθώς τα κορδόνια ξεκινούν την κάθοδό τους, τα λιποκύτταρα τα σπρώχνουν, προκαλώντας αυτό το περιβόητο «λακκάκι».

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Να εξαφανίσεις δια μαγείας την κυτταρίτιδα, δυστυχώς, είναι ακατόρθωτο. Υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι για να την κάνεις λιγότερο ορατή, βελτιστοποιώντας σημαντικά την ποιότητα του δέρματος:

Το νερό

Τα κύτταρα του σώματος δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά χωρίς νερό. Εάν παραμελείς την ενυδάτωσή σου, μπορεί να παρατηρήσεις ότι η υπάρχουσα κυτταρίτιδα σου φαίνεται ελαφρώς πιο εμφανής από το συνηθισμένο. Φρόντισε να πίνεις περίπου 2,7 λίτρα νερό την ημέρα. Αν και δεν θα εξαφανίσει την κυτταρίτιδα, μπορεί να διασφαλίσει ότι αυτά τα λακκάκια θα παραμείνουν όσο πιο δυσδιάκριτα γίνεται.

Ο κύλινδρος αφρού

Ένας κύλινδρος αφρού έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει το σώμα σου να αποστραγγίσει το υπερβολικό λεμφικό υγρό και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του συσσωρευμένου υγρού στις περιοχές του σώματος όπου είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί η κυτταρίτιδα.

Το dry brushing

Tο στεγνό βούρτσισμα μπορεί να κάνει την κυτταρίτιδα λιγότερο εμφανή και να σου χαρίσει λαμπερό δέρμα.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Τα προϊόντα περιποίησης κατά της κυτταρίτιδας

Τα προϊόντα αυτά είναι εμπλουτισμένα με δραστικά συστατικά και βιταμίνες που βοηθούν το δέρμα στην επιφάνειά του να δείχνει πιο λείο και απαλό. Φυσικά, δρουν συμπληρωματικά στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής πλούσιας σε φρούτα και λαχανικά.

Οι cardio προπονήσεις και οι ασκήσεις ενδυνάμωσης

Η οικοδόμηση μυών στις πληγείσες περιοχές μπορεί να λειάνει το δέρμα σε κάποιο βαθμό, κάνοντας την κυτταρίτιδα λιγότερο ορατή. Οι προπονήσεις καρδιαγγειακής άσκησης και ενδυνάμωσης είναι τα καλύτερα στοιχήματά σου για να στοχεύσεις στην κυτταρίτιδα. Η διαλειμματική προπόνηση είναι γνωστό ότι είναι αποτελεσματική στην καύση σωματικού λίπους. Εάν δε συμπαθείς πολύ το HIIT, μπορείς πάντα να προτιμήσεις αερόβιες ασκήσεις. Οι αερόβιες ασκήσεις, όταν γίνονται αρκετά συχνά, μπορούν επίσης να ξεκινήσουν τη διαδικασία καύσης λίπους του σώματος και να οδηγήσουν σε υγιή απώλεια βάρους, η οποία, με τη σειρά της, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κυτταρίτιδας. Οτιδήποτε από το κολύμπι μέχρι το τρέξιμο, το περπάτημα, το σχοινάκι, ακόμα και το ποδήλατο μετράει ως αερόβια άσκηση.

Ο ύπνος μπορεί

Ο ποιοτικός ύπνος είναι απαραίτητος για την ευεξία, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας. Ναι, το να κάνεις αυτά τα λακκάκια λιγότερο ορατά μπορεί να είναι τόσο εύκολο όσο το να πας για ύπνο λίγο νωρίτερα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.