ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να ενυδατώσεις το ξηρό δέρμα με φυσικά έλαια


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

7 Σεπτεμβρίου 2024

Πώς να ενυδατώσεις το ξηρό δέρμα με φυσικά έλαια
IG @josephineskriver
Για τη φροντίδα της ξηρής επιδερμίδας, χρειαζόμαστε τα κατάλληλα συστατικά

Για να διατηρούμε το δέρμα μας υγιές και με και νεανική εμφάνιση, το κύριο μυστικό είναι σίγουρα η συνεχής φροντίδα του. Μια από τις θεραπείες που συχνά παραλείπουμε να αναφέρουμε είναι το λάδι, η καλύτερη μορφή περιποίησης από την εποχή των γιαγιάδων μας. Ας δούμε μαζί μερικές συμβουλές για το πώς μπορούμε να ενυδατώσουμε σωστά το ξηρό δέρμα με φυσικά έλαια.

Τα φυσικά έλαια είναι ιδανικά για τη φροντίδα του ξηρού δέρματος

Ένα από τα πιο διάσημα ενυδατικά έλαια είναι το αμυγδαλέλαιο. Έχει μαλακτικές και θρεπτικές ιδιότητες που το καθιστούν εξαιρετικό για τη φροντίδα του ξηρού δέρματος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι κατάλληλο όχι μόνο για το δέρμα των ενηλίκων αλλά και για το ευαίσθητο δέρμα των παιδιών.

Jenny.Gr

Πώς χρησιμοποιείται ένα φυσικό έλαιο

Για να το χρησιμοποιήσουμε, τοποθετούμε μερικές σταγόνες απευθείας σε ένα βαμβάκι και το απλώνουμε στο πρόσωπό μας ή το σώμα μας. Η καλύτερη ώρα για αυτή τη θεραπεία θα μπορούσε να είναι το βράδυ πριν πάμε για ύπνο. Υπάρχουν όμως και άλλα έλαια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, όπως για παράδειγμα το έλαιο τριανταφυλλιάς, το έλαιο jojoba, το ελαιόλαδο κ.α.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.