ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Γαλακτικό οξύ vs Σαλικυλικό οξύ: Ποιο συστατικό απολέπισης να επιλέξεις


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

25 Σεπτεμβρίου 2024

Γαλακτικό οξύ vs Σαλικυλικό οξύ: Ποιο συστατικό απολέπισης να επιλέξεις
IG @juliesfi
Κάθε συστατικό έχει διαφορετικό τρόπο δράσης και λειτουργεί διαφορετικά σε κάθε τύπο δέρματος

Για τους περισσότερους λάτρεις της περιποίησης δέρματος, η χημική απολέπιση είναι ένα πολύ βασικό βήμα στη ρουτίνα τους. Αν είναι και για εσένα μια αγαπημένη συνήθεια περιποίησης της επιδερμίδας σου θα πρέπει πρώτα από όλα να γνωρίζεις ποια απολεπιστικά είναι ιδανικά για το δέρμα σου και πότε ή πώς να τα χρησιμοποιείς μαζί. Κάθε ένα έχει μοναδικά οφέλη που θα σε βοηθήσουν να επιτύχεις τους skincare στόχους σου.

Το γαλακτικό οξύ

Το γαλακτικό οξύ είναι ένα άλφα-υδροξυ οξύ (AHA) που λειτουργεί ως απαλό χημικό απολεπιστικό. Προέρχεται από γάλα, βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, προάγοντας μια πιο λεία και φωτεινή επιδερμίδα. Αυτό το καθιστά απαραίτητη προσθήκη σε κάθε ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, ακόμη και για το ευαίσθητο δέρμα. Το γαλακτικό οξύ βοηθά στην αποβολή και την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και αυξάνει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων, μειώνοντας τις λεπτές γραμμές και φωτίζοντας το δέρμα.

Όταν χρησιμοποιείς αυτό ή οποιοδήποτε άλλο AHA, θα πρέπει οπωσδήποτε να φοράς ένα προιόν που προστατεύει το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία, επειδή τα χημικά απολεπιστικά μπορεί να προκαλέσουν αυξημένη ευαισθησία στον ήλιο. Θα χρειαστεί επίσης να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική όταν χρησιμοποιείς ρετινόλη ή άλλα παράγωγα βιταμίνης Α με AHA, καθώς αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένη ευαισθησία του δέρματος.

Jenny.Gr
IG @juliesfi

Το σαλικυλικό οξύ

Το σαλικυλικό οξύ είναι ένα βήτα-υδροξυ οξύ (BHA) δημοφιλές για την αντιμετώπιση της ακμής και του λιπαρού δέρματος. Όπως το γαλακτικό οξύ, είναι ένα χημικό απολεπιστικό. Τα BHAs, όπως τα AHAs, αυξάνουν τον ρυθμό ανανέωσης των κυττάρων, αλλά είναι λιποδιαλυτά και επομένως μπορούν να διεισδύσουν στο δέρμα πιο βαθιά από τα AHAs, βοηθώντας τους να εισχωρήσουν βαθια στο δέρμα για να καθαρίσουν και να συρρικνώσουν τους πόρους.

Ποιο να επιλέξεις αν έχεις ακμή

Το σαλικυλικό οξύ συνιστάται για την αντιμετώπιση της ακμής και των εξανθημάτων, ειδικά για άτομα με λιπαρό δέρμα. Το σαλικυλικό οξύ χρησιμοποιείται καλύτερα για τη θεραπεία της ακμής, τη διαχείριση της περίσσειας λιπαρότητας και τον καθαρισμό των φραγμένων πόρων και είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τη θεραπεία των μαύρων στιγμάτων και των λευκών στιγμάτων.

Jenny.Gr
IG @juliesfi

Ποιο να επιλέξεις αν η αντιγήρανση αποτελεί προτεραιότητά σου

Εάν αναζητάς μια απαλή απολέπιση που δίνει έμφαση στην ενυδάτωση, τη βελτιωμένη υφή και τα αντιγηραντικά οφέλη, το γαλακτικό οξύ είναι η ιδανική επιλογή για τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου. Η ήπια σύνθεσή του το καθιστά κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος .

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί;

Μπορείς να συνδυάσεις το γαλακτικό οξύ με το σαλικυλικό οξύ στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου, ειδικά αν θέλεις να ενισχύσεις τα αποτελέσματα αυτών των συστατικών. Όμως, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι ο συνδυασμός οξέων σε ένα προϊόν μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα ερεθισμού , επομένως μπορεί να χρειαστει να το ενσωματώσεις στο σχήμα φροντίδας σου σταδιακά και με διαλείμματα μεταξύ της χρήσης.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.