ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Τα skincare συστατικά που πρέπει να αποφεύγεις αν έχεις ακμή


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

11 Σεπτεμβρίου 2024

Τα skincare συστατικά που πρέπει να αποφεύγεις αν έχεις ακμή
IG @matildadjerf
5 συστατικά που πρέπει να μην εφαρμόζεις στο δέρμα σου

Η ιδέα της δημιουργίας μιας νέας ρουτίνας ομορφιάς με τα πιο hot προϊόντα περιποίησης της αγοράς είναι πράγματι εξαιρετικά δελεαστική. Αν όμως έχεις ακμή κι είσαι επιρρεπής στις εξάρσεις είναι αρκετά δύσκολο να τολμήσεις αυτή την αλλαγή, καθώς στις συνθέσεις των προϊόντων μπορεί να «κρύβονται» συστατικά που επιδεινώνουν την κατάσταση της επιδερμίδας σου. Ποια είναι τα συστατικά περιποίησης που πρέπει να αποφεύγεις αν έχεις ακμή;

Συνθετικά αρώματα

Η αλήθεια για τα προϊόντα περιποίησης δέρματος είναι ότι η λέξεις "άρωμα", σε μια λίστα συστατικών μπορεί συχνά να σημαίνει ένα μείγμα από δεκάδες χημικές ουσίες κι ως εκ τούτου οποιαδήποτε από αυτές μπορεί να είναι ερεθιστική για το δέρμα με τάση ακμής.

Αιθέρια Έλαια

Πολλές από τις «φυσικές» σειρές περιποίησης της επιδερμίδας εμπλουτίζουν τα προϊόντα με τεράστιες ποσότητες αιθέριων ελαίων και πολλά από αυτά μπορεί να είναι ιδιαιτέρως ερεθιστικά σε ένα ήδη φλεγμονώδες δέρμα

Λαουρυλοθειικό νάτριο

Το θειικό λαουρυλικό νάτριο ή SLS, ενώ είναι αποτελεσματικό στη δημιουργία του αφρού σε ένα καθαριστικό προσώπου, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και φλεγμονή σε άτομα με ευαίσθητο ή ακνεϊκό δέρμα.

Jenny.Gr
IG @matildadjerf

Χλωριούχο Νάτριο

Το χλωριούχο νάτριο είναι ο τεχνικός όρος για το αλάτι. Χρησιμοποιείται συνήθως σε καθαριστικά για τα απολεπιστικά του οφέλη και την ικανότητά του να δημιουργεί πιο πλούσιες συνθέσεις επιτυγχάνοντας επιθυμητή υφή.

Λάδι Καρύδας

Το λάδι καρύδας θεωρείται συχνά ότι είναι εξαιρετικά φαγεσωρογόνο (που σημαίνει ότι μπορεί να φράξει τους πόρους) και μπορεί να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για το δέρμα με ακμή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.