ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Beauté την Κυριακή: Μια DIY μάσκα ενυδάτωσης προσώπου για κάθε τύπο δέρματος


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

29 Σεπτεμβρίου 2024

maskes -prosopou
IG @chloelecareux
Οι DIY μάσκες είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να φροντίζεις λίγο παραπάνω το δέρμα σου

Οι μάσκες προσώπου είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες για την καταπολέμηση πολλών δερματικών προβλημάτων στο πρόσωπο. Μπορούν να γίνουν αναπόσπαστο μέρος μιας εβδομαδιαίας ρουτίνας ομορφιάς και να εγγυηθούν μια αρκετά αποτελεσματική δράση στο δέρμα. Στην αγορά βρίσκουμε υπέροχες συνθέσεις, ιδανικές για τις εξατομικευμένες ανάγκες του δέρματός μας, όμως μπορούμε να ακολουθήσουμε και τη μέθοδο DIY. Μερικά συστατικά μπορεί να τα έχουμε ήδη στο σπίτι μας, ενώ άλλα μπορούμε να τα βρούμε επίσης εύκολα σε καταστήματα.

Εδώ, μπορείς να βρεις μερικές χρήσιμες συμβουλές και σωστές πληροφορίες για το πώς μπορείς να φτιάξεις μια DIY ενυδατική μάσκα προσώπου, κατάλληλη για τον τύπο της επιδερμίδας σου.

Μάσκα για το ξηρό δέρμα

Μια αποτελεσματική θεραπεία για το ξηρό κι ερεθισμένο δέρμα είναι σίγουρα μια μάσκα προσώπου που λαμβάνεται από ένα μείγμα αγγουριού και γιαουρτιού. Μάλιστα, οι καταπραϋντικές και ενυδατικές ιδιότητες του αγγουριού σε συνδυασμό με τις θρεπτικές ιδιότητες του γιαουρτιού καταφέρνουν να ηρεμήσουν και να εμπλουτίσουν αυτόν τον τύπο επιδερμίδας. Για να προετοιμάσεις αυτήν την πολύ απαλή μάσκα προσώπου, πρέπει να ανακατέψεις το αγγούρι και να προσθέσεις ένα κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά. Μπορείς να αφήσεις τη μάσκα στο πρόσωπό σου για έως και μισή ώρα εάν το δέρμα σου είναι ιδιαίτερα ξηρό και χρειάζεται εντατική θρέψη.

Jenny.Gr
IG @chloelecareux

Μάσκα για το λιπαρό δέρμα

Για το λιπαρό δέρμα είναι απαραίτητο να ετοιμάσεις μια μάσκα αχλαδιού. Στην πραγματικότητα, αυτό το φρούτο έχει στυπτικές ιδιότητες και έτσι βοηθά στη σύσφιξη των πόρων και στη μείωση της γυαλάδας. Πρέπει να βάλεις ένα αχλάδι (χωρίς τη φλούδα του) στο μπλέντερ και να το πολτοποιήσεις μαζί με χυμό λεμονιού. Πριν εφαρμόσεις τη μάσκα πρέπει να καθαρίσεις πολύ καλά το πρόσωπό σου. Στη συνέχεια, πρέπει να αφήσεις τη μάσκα προσώπου να δράσει για περίπου 15 λεπτά.

Jenny.Gr
IG @chloelecareux

Μάσκα για το μικτό δέρμα

Ένα πρόσωπο με μικτό δέρμα, στην πραγματικότητα μοιράζεται χαρακτηριστικά τόσο του ξηρού δέρματος όσο και λιπαρού. Είναι λοιπόν απαραίτητο να δράσουμε τόσο στην ξηρότητα όσο και στην εξισορρόπηση της παραγωγής σμήγματος. Δηλαδή, πρέπει να ενυδατώσουμε κάποιες περιοχές και να καθαρίσουμε άλλες.
Για να λύσεις αυτό το πρόβλημα μπορείς να χρησιμοποιήσεις άνθη λεβάντας και ρυζάλευρο . Και τα δύο συστατικά πρέπει να θρυμματιστούν μέχρι να γίνουν σκόνη. Το τελευταίο θα πρέπει να αραιωθεί με 2 κουταλιές της σούπας τζελ αλόης βέρα και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Η μάσκα πρέπει να παραμείνει στο πρόσωπο για περίπου 15 λεπτά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.