ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Το μυθικό συστατικό ομορφιάς που αξίζει μια θέση σε κάθε skincare routine


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

26 Σεπτεμβρίου 2024

antigiransi dermatos
IG @hannaschonberg
Τα σταφύλια είναι ένα φυσικό καλλυντικό που ενισχύει την ομορφιά του δέρματος

Η φύση πολλές φορές αποκαλύπτει «θαυματουργούς θησαυρούς» για το δέρμα μας. Σε πολλές περπτώσεις μάλιστα έρχεται να αντικαταστήσει πλήρως τις καλλυντικές συνθέσεις, φροντίζοντας το δέρμα μας αποκλειστικά με φυσικά συστατικά. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το σταφύλι και ειδικότερα το έλαιο που παράγεται από το κουκούτσι του.

Ένα έλαιο με ισχυρές αντιγηραντικές ιδιότητες

Το έλαιο σταφυλιού εξαιρετικά έχει ισχυρές αντιγηραντικές ιδιότητες για το δέρμα, τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα. Είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό στην καταπολέμηση των καφέ κηλίδων που εμφανίζονται με την πάροδο των ετών λόγω γήρανσης ή μετά από υπερβολική έκθεση στον ήλιο, αν δεν προστατεύεται κανείς επαρκώς από μια κρέμα με αντηλιακή προστασία.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Αυτό οφείλεται στις εντυπωσιακές αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, καθώς είναι μια ουσία πλούσια σε πολυφαινόλες. Ομοίως (και για τους ίδιους λόγους) το έλαιο σπόρων σταφυλιού είναι τέλειο για την αντιμετώπιση των σημαδιών γήρανσης. Οι ιδιότητές του κάνουν επίσης το δέρμα πιο ελαστικό και σφριγηλό χάρη στη δύναμή του να διεγείρει την τοπική μικροκυκλοφορία.

Πώς χρησιμοποιείται το έλαιο σταφυλιού

Το έλαιο σταφυλιού μπορεί να εφαρμοστεί τόσο στο δέρμα όσο και στα μαλλιά. Και στις δύο περιπτώσεις αποδεικνύεται εξαιρετικός αντιγηραντικός, μαλακτικός, θρεπτικός και ενυδατικός ορός. Μια άλλη πολύ κοινή χρήση είναι η δημιουργία scrub για το δέρμα. Συνδυάζοντάς το μάλιστα με μέλι και ζάχαρη, προσφέρει τόνωση και κι ελαστικότητα στο δέρμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.