ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Beauté την Κυριακή: 5 θεραπείες ομορφιάς για 5 τύπους δέρματος


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

6 Οκτωβρίου 2024

Beauté την Κυριακή: 5 θεραπείες ομορφιάς για 5 τύπους δέρματος
IG @zinafashionvibe
Είτε ευαίσθητο είτε μεικτό, ξηρό ή λιπαρό, το δέρμα μας χρειάζεται φροντίδα. Εδώ, σου προτείνουμε τη σωστή ρουτίνα ομορφιάς για κάθε ανάγκη

Η ρουτίνα ομορφιάς είναι το σύνολο των βημάτων που κάνουμε για τη φροντίδα και την υγιεινή της επιδερμίδας μας. Φαίνεται δύσκολο, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Μερικές φορές κάποια βήματα εκτελούνται χωρίς να το καταλάβουμε. Οι καθημερινές πράξεις, όπως το πλύσιμο του προσώπου και η εφαρμογήαντηλιακής κρέμας είναι μέρος της ρουτίνας ομορφιάς μας, αλλά και εκείνες οι θεραπείες που γίνονται λιγότερο συχνά, όπως η απολέπιση και οι μάσκες.

Ευαίσθητο δέρμα

Στην περίπτωση της ευαίσθητης επιδερμίδας, το micellar water είναι ιδανικό για το ντεμακιγιάζ και τον καθαρισμό της επιδερμίδας, καθώς δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. Θα πρέπει να χρησιμοποιούμε ένα κομμάτι βαμβάκι και δεν πρέπει να το τρίβουμε έντονα στο δέρμα μας. Στη συνέχεια, θα πρέπει να χρησιμοποιούμε ένα γαλάκτωμα καθαρισμού ή μια μους με βάση τα φυτικά έλαια. Τέλος, για ενυδάτωση η κρέμα πρέπει να είναι απαλλαγμένη από αρώματα που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος και πρέπει να περιέχει καταπραϋντικά και θρεπτικά συστατικά.

Jenny.Gr
IG @zinafashionvibe

Μικτό δέρμα

Συνιστώνται προιόντα καθαρισμού σε μορφή μους. Είναι φιλικά προς το δέρμα και ταυτόχρονα επιτρέπουν να απομακρύνουμε τις ακαθαρσίες, τους ρύπους και το υπερβολικό σμήγμα από το δέρμα μας. Επιπλέον, δεν αφαιρούν την υγρασία από το δέρμα. Τα καθαριστικά τζελ είναι επίσης τέλεια για αυτόν τον τύπο δέρματος, καθώς αφήνουν απαλή και φρέσκια αίσθηση.

Ξηρό δέρμα

Το πρώτο βήμα είναι ο καθαρισμός. Αμέσως μετά πρέπει να εφαρμόζεται στο δέρμα ένα toner για να προετοιμασάσουμε το δέρμα μας για τις επόμενες θεραπείες. Σε αυτό το σημείο είναι η σειρά του ορού προσώπου - ένα προϊόν με συμπυκνωμένη και ελαφριά σύνθεση που πρέπει να συνδυάζεται με την κρέμα προσώπου, σχεδιασμένη για το ξηρό δέρμα.

Λιπαρό δέρμα

Πρέπει να ξεκινήσουμε με ενδελεχή καθαρισμό το πρωί και το βράδυ. Στην πραγματικότητα, το λιπαρό δέρμα απαιτεί βαθύ, αλλά όχι επιθετικό, καθαρισμό. Στη συνέχεια, πρέπει να κάνουμε ένα ελαφρύ μασάζ με ένα προιόν καθαρισμού για να αφαιρέσουμε τις ακαθαρσίες και να εφαρμόσουμε ένα toner για να κλείσουμε τους πόρους και να φωτίσουμε την επιδερμίδα. Τέλος, πρέπει να εφαρμόζουμε καθημερινά μια ενυδατική θεραπεία, επιλέγοντας μια με ελαφριά και λιπαρή σύνθεση.

Κανονικό δέρμα

Δεν πρέπει να μας ξεγελάει η εμφάνιση, πρέπει να φροντίζουμε και το κανονικό δέρμα. Καλό είναι να το καθαρίζουμε προσεκτικά κάθε μέρα και να αφαιρούμε σωστά τα υπολείμματα του μακιγιάζ. Στη συνέχεια πρέπει να ενυδατώνεται και να θρέφεται δύο φορές την ημέρα, τόσο το πρωί όσο και το βράδυ. Στη συνέχεια, πρέπει να εφαρμόζουμε μια ενυδατική και εξισορροπητική μάσκα μία φορά την εβδομάδα για να αποβάλλουμε τις τοξίνες και να καθαρίζουμε την επιδερμίδα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.