ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Foam roller: O σύμμαχός σου ενάντια στην κυτταρίτιδα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

1 Οκτωβρίου 2024

Foam roller: O σύμμαχός σου ενάντια στην κυτταρίτιδα
IG @camilacoelho
Η άσκηση με foam roller που έχει θεαματικά αποτελέσματα στη μείωση της κυτταρίτιδας

Το foam roller (ή αλλιώς αφρώδης κύλινδρος) είναι ένα αξεσουάρ γνωστό για όσους ασχολούνται ιδιαίτερα με τον κόσμο στον κόσμο της ευεξίας και της φυσικής κατάστασης. Μέχρι πρόσφατα, γνωρίζαμε ότι χρησιμοποιείται κυρίως για μασάζ μετά την προπόνηση με σκοπό να προσφέρουμε ανακούφιση στους μύες και να τονώσουμε την μικροκυκλοφορία μας. Σήμερα όμως ανακαλύπτουμε ότι με την κατάλληλη χρήση μπορεί να γίνει επίσης, ο πιο ισχυρός μας σύμμαχος ενάντια στην κυτταρίτιδα.

Το foam roller

Το foam roller έχει κυλινδρικό σχήμα, περισσότερο ή λιγότερο μακρύ ανάλογα με το εκάστοτε μοντέλο και μπορεί να είναι συμπαγής ή κοίλος. Είναι κατασκευασμένο από αφρό υψηλής πυκνότητας, που μπορεί να είναι μαλακό, μέτριο ή σκληρό. Μπορεί να έχει προεξοχές που καθορίζουν τη σκληρότητά του (όσο μικρότερες είναι, τόσο πιο απαλό θα είναι το μασάζ - οι μεγαλύτερες προεξοχές θα έχουν πιο έντονο αποτέλεσμα), την επίδραση που θα έχουν στην άσκηση - επίσης ανάλογα με την πίεση που θα ασκήσουμε - και, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα αποτελέσματα που θα έχουμε.

Σε τι χρησιμεύει το foam roller

Ενεργοποίηση και αποκατάσταση των μυών: Mπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενεργοποίηση των μυών πριν από την προπόνηση και για την προώθηση της αποκατάστασης των μυών μετά τη σωματική δραστηριότητα.
Κυκλοφορία και κατακράτηση υγρών: Το μασάζ με foam roller βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου. Διευκολύνει την αποστράγγιση των υγρών και μειώνει την κατακράτηση νερού.
Πρόληψη και αποκατάσταση τραυματισμών: Το (αυτο-)μασάζ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής, στη βελτίωση της ευελιξίας και της κινητικότητας των αρθρώσεων και στην πρόληψη του εκ νέου τραυματισμού.
Μυϊκή τόνωση: Το μασάζ με foam roller τονώνει τους μύες σε όλο το σώμα, ενώ παράλληλα ενισχύει τη σταθερότητα και την ισορροπία.

Ασκήσεις με foam roller για μείωση της κυτταρίτιδας

Σε καθιστή θέση, τοποθετoύμε το foam roller πίσω από τον έναν αστράγαλο με τα χέρια μας στο πάτωμα πίσω από την πλάτη μας. Σηκώνουμε τη λεκάνη και μετακινούμε το σώμα οριζόντια μπρος-πίσω, έτσι ώστε ο κύλινδρος αφρού να περιστρέφεται κάτω από τον αστράγαλο. Στη συνέχεια, το ανεβάζουμε σε όλο το πόδι, δουλεύοντας το πίσω μέρος του ποδιού, το εξωτερικό και το εσωτερικό, το ένα μετά το άλλο.

@oana_elenafitnesstrainer COME USARE IL FOAM ROLLER . . . . #foamroller #relax #massage #fitness #personaltrainer #gym #girls ♬ πρωτότυπος ήχος oana_elenafitnesstrainer

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.