ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Μήπως τα skincare συστατικά που εφαρμόζεις στο πρόσωπο προκαλούν ξηρότητα στα χέρια σου;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

16 Οκτωβρίου 2024

περιποίηση χεριών
IG @chloelecareux
Κάνε τα χέρια σου να αισθανθούν ξανά όμορφα και απαλά, ακόμα και σε μια περίοδο όπου εφαρμόζεις ρετινόλη στην επιδερμίδα του προσώπου σου

Τα χέρια μας είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία στο σώμα μας και είναι αυτά που χρησιμοποιούμε αμέτρητες φορές μέσα στη μέρα για να φέρουμε εις πέρας κάθε μικρή ή μεγάλη κίνηση μέσα στη μέρα. Από το να φάμε, να δουλέψουμε στον υπολογιστή ή να πάρουμε αγκαλιά τον σύντροφο ή το παιδί μας, μέχρι να απλώσουμε την κρέμα το πρωί στο πρόσωπό μας, τα χέρια μας μάς είναι πολύτιμα. Επομένως, δεν είναι περίεργο που νιώθουμε άβολα όταν αρχίσουν να αισθάνονται τραχιά, ξηρά ή να σκάνε. Αυτό συμβαίνει όταν για οποιονδήποτε λόγο διαταράσσεται ο φραγμός του δέρματος, γεγονός που οδηγεί τελικά σε απώλεια υγρασίας.

περιποίηση χεριών
IG @chloelecareux

Τι προκαλεί την ξηρότητα των χεριών

Η τραχύτητα στην επιδερμίδα των χεριών προκαλείται από έναν συνδυασμό περιβαλλοντικών συνθηκών και προσωπικών συνηθειών, καθώς και από την έλλειψη επαρκούς ενυδάτωσης. Οι πιο συχνοί «ένοχοι» είναι: τα υγρά σαπούνια και τα απορρυπαντικά, ο υπερβολικός καθαρισμός τους, οι χειρονακτικές εργασίες, ο ξηρός αέρας, το έκζεμα, καθώς και από τα ισχυρά ενεργά συστατικά που εφαρμόζουμε στο δέρμα μας. Αναφερόμαστε φυσικά σε αυτά που έχουν απολεπιστικές ιδιότητες, όπως για παράδειγμα η ρετινόλη.

Jenny.Gr
IG @chloelecareux

Πώς να διατηρείς τα χέρια σου ενυδατωμένα

  • Απόφυγε το πολύ ζεστό νερό
  • Παράλειψε το απολυμαντικών χεριών για μερικές ημέρες
  • Μην τρίβεις τα χέρια σου για να στεγνώσουν
  • Μετά τη χρήση απολεπιστικών συστατικών (π.χ. γλυκολικό οξύ, ρετινόλη), ξέπλυνε οπωσδήποτε τα χέρια σου με σαπούνι
  • Εφάρμοζε τακτικά πλούσιες και θρεπτικές κρέμες, ειδικά σχεδιασμένες για τα χέρια
  • Ενυδάτωση εκ των έσω με νερό και τροφές πλούσιες σε νερό
  • Να φοράς γάντια (ιδίως τους κρύους μήνες που είναι προ των πυλών), ώστε να προστατεύεις τα άκρα σου από περιβαλλοντικές συνθήκες

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.