REAL LIFE

Τα δίδυμα με σύνδρομο Down που εμπνέουν τους ανθρώπους στα social media


The Jennettes

6 Απριλίου 2019

55837823_1963355957125389_1081761253791105024_n.jpg

Η Julie και ο Dan McConnel είναι γονείς των Charlie και Milo, των υπέροχων δίδυμων αγοριών με σύνδρομο Down. Θεωρητικά, δε θα ήταν πολύ εύκολο για γονείς παιδιών με σύνδρομο Down το να μοιράζονται την καθημερινότητα των παιδιών τους. Oι συγκεκριμένοι όμως, θέλουν να βοηθήσουν να εξαφνιστεί το στίγμα γύρω από τη συγκεκριμένη διαταραχή, γεμίζοντας τη διαδικτυακή τους παρουσία με παιδικά χαμόγελα.

"Εύχομαι να τραβήξει την προσοχή των οικογενειών που λαμβάνουν μια διάγνωση συνδρόμου Down για το παιδί τους, καθώς αυτό μπορεί να είναι πολύ τρομακτικό για αυτούς. Εύχομαι οι άνθρωποι αυτοί να μας βρούν και να δουν ότι η ζωή μπορεί να είναι έτσι", έχει δηλώσει η Julie. "Μπορεί να είναι διασκεδαστική, γεμάτη αγάπη, δεν είναι τρομακτική. Δεν μετανιώνουμε και υπάρχει πολλή χαρά στη ζωή μας, κι εύχομαι οι άνθρωποι να το δουν αυτό".

Τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος έχει αρχίσει να κατανοεί περισσότερο τα ζητήματα γύρω από το σύνδρομο Down, αλλά οι δυσκολίες του προκαλούν ακόμα φόβο σε πολλούς γονείς. Για την οικογένεια McConnel, ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια κοινότητα για τους γονείς, μέσα στην οποία θα μπορούν να κατανοήσουν και να μάθουν περισσότερα για το σύνδρομο. Όπως εξηγεί η Julie, η υποστήριξη που βρήκε στα social media όταν έμαθε για τη διάγνωση των διδύμων, την ενέπνευσε να κάνει κι εκείνη το ίδιο.

"Τους παίρνει λίγο παραπάνω χρόνο να κατακτήσουν κάποιους στόχους, αλλά όταν τα καταφέρνουν, γιορτάζουμε όσο κανένας άλλος γονιός", λέει. "Κάνουμε πάρτι και ενθουσιαζόμαστε μαζί τους όταν επιτυχγάνουν σε αυτά τα πράγματα".

Τα ομοζυγωτικά δίδυμα με σύνδρομο Down, όπως ο Charlie και ο Milo είναι πολύ ξεχωριστά και σπάνια, και θεωρούνται περίπτωση μία στα 14 εκατομμύρια. Έχοντας να διαχειριστούν τόσο μοναδικές ανάγκες σε σχέση με άλλους γονείς, οι McConnels είναι ενθουσιασμένοι που μοιράζονται τις γνώσεις τους.

"Είναι σημαντικό να δείξουμε σε όλους ότι είμαστε εδώ και ότι υπάρχουν τόσα παιδιά στην κοινότητά μας, και ελπίζουμε ότι θα μας δουν και θα μας θυμηθούν και ότι τα πράγματα θα συνεχίσουν να αλλάζουν με πολλή αποδοχή στις κοινότητές μας", λέει ο Dan. "Στεκόμαστε στις πλάτες άλλων γονιών που άνοιξαν το δρόμο για να συμβούν όλα αυτά τα πράγματα και είναι μια καταπληκτική εποχή για αν έχεις παιδί με σύνδρομο Down", συμπλήρωσε η Julie.

Δείτε ακόμη: 12 μοντέλα με σύνδρομο Down φωτογραφίζονται και καταρρίπτουν τα στερεότυπα