REAL LIFE

Tα μυστικά του τέλειου οικογενειακού πικ νικ την Καθαρά Δευτέρα


JTeam

1 Μαρτίου 2022

Tα μυστικά του τέλειου οικογενειακού πικ νικ την Καθαρά Δευτέρα
Καρό τραπεζομάντηλο, ψάθινο καλάθι πικ νικ, εκλεκτοί μεζέδες, καλή παρέα και φυσικά…Μακεδονικός Χαλβάς!

Το πικ νικ είναι συνυφασμένο με πολλές υπέροχες εμπειρίες και σίγουρα αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να έρθουμε κοντά στη φύση και να περάσουμε αξέχαστες στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Τώρα που το πρώτο τριήμερο της χρονιάς πλησιάζει, πολλοί από εμάς έχουμε σίγουρα αρχίσει να προετοιμαζόμαστε έτσι ώστε να το απολαύσουμε στο έπακρο και να υποδεχτούμε την άνοιξη με τον καλύτερο τρόπο! Η Καθαρά Δευτέρα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα πλούσια οικογενειακά τραπέζια, τους νηστήσιμους μεζέδες και φυσικά, το πέταγμα του χαρταετού, που μάλιστα αποτελεί την ιδανική αφορμή για να οργανώσουμε ένα πικ νικ στη φύση.

Jenny.Gr

Φυσικά, το πικ νικ της Καθαράς Δευτέρας έχει τα δικά του μυστικά και χρειάζεται σωστή οργάνωση. Πάρτε, λοιπόν, χαρτί και μολύβι και ετοιμαστείτε να διοργανώσετε ένα πικ νικ που θα μείνει σε όλους αξέχαστο.

Η τοποθεσία

Η επιλογή του κατάλληλου spot έχει μεγάλη σημασία. Είτε επιλέξετε κάποιο κοντινό πάρκο, είτε αποφασίσετε να... πάρετε τα βουνά, καλό είναι να προτιμήσετε μια τοποθεσία με αρκετή φυσική σκιά και άπλετο χώρο ώστε να μπορούν να παίζουν τα παιδιά. Παράλληλα, μην ξεχνάτε ότι το πέταγμα του χαρταετού χρειάζεται αέρα, επομένως προτιμήστε ένα ανοιχτό σημείο, όπου θα μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε το δροσερό ανοιξιάτικο αεράκι.

Jenny.Gr

Τα απαραίτητα… σύνεργα

Πέρα από το must have καρό τραπεζομάντηλο, φροντίστε να έχετε μαζί σας πετσέτες, μαχαιροπίρουνα και χάρτινα πιάτα για όλους. Για τη μεταφορά του φαγητού, προτιμήστε τα τάπερ και τα γυάλινα βαζάκια, ενώ φροντίστε το νερό και οι χυμοί να είναι σε ατομικές συσκευασίες (μπουκάλια ή κουτάκια) για να μη χρειαστεί να μεταφέρετε και ποτήρια. Τέλος, ένας δίσκος θα σας φανεί σίγουρα χρήσιμος για έχετε ένα στέρεο σημείο όπου θα ακουμπάτε τα ποτά σας, χωρίς να φοβάστε ότι θα χυθούν.

Jenny.Gr

Η καλή παρέα

Οι φίλοι και η οικογένειά μας είναι εκείνοι που δίνουν μια μοναδική νότα στη συγκεκριμένη ημέρα. Μαζί τους μοιραζόμαστε τα γέλια, το τσούγκρισμα των ποτηριών, τις μυρωδιές από τις παραδοσιακές γεύσεις του τραπεζιού, το πέταγμα του χαρταετού και την γεύση του Μακεδονικού Χαλβά. Γι' αυτό και αποτελούν το σημαντικότερο κομμάτι της συγκεκριμένης μέρας, κάνοντάς την ακόμα πιο ξεχωριστή. Χαλαρώστε, γελάστε, ακούστε την αγαπημένη σας μουσική, παίξτε παιχνίδια και απολαύστε τη στιγμή με όλη σας τη δύναμη!

Το πιο υγιεινό και λαχταριστό νηστίσιμο έδεσμα

Ο Μακεδονικός Χαλβάς εδώ και περισσότερα από 90 χρόνια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Καθαράς Δευτέρας. Το αγαπημένο μας παραδοσιακό έδεσμα, που έχει κυρίαρχη θέση στο γιορτινό τραπέζι, αποτελεί το πιο υγιεινό νηστίσιμο γλυκό, καθώς παράγεται από ταχίνι, δηλαδή 100% αλεσμένο σουσάμι, χωρίς τη χρήση χημικών ή άλλων ουσιών. Ο πατροπαράδοτος τρόπος παραγωγής του σε συνδυασμό με την άριστη ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται κατά την παραγωγή του, έχει σαν αποτέλεσμα τη μοναδική, αυθεντική γεύση του Μακεδονικού Χαλβά, που δίνει μια ξεχωριστή γλύκα και νοστιμιά στο νηστίσιμο τραπέζι. Μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε πολλές διαφορετικές γεύσεις, όπως με Βανίλια, με Κακάο ή και με Αμύγδαλα, για να ικανοποιήσετε κάθε γούστο!

Jenny.Gr

Παράλληλα, για ακόμη μια χρονιά, ο Μακεδονικός Χαλβάς ξετυλίγει το «Νήμα της Αγάπης» και ενώνει ολόκληρη την Ελλάδα, γιορτάζοντας «ΜΑΖΙ» τη Δευτέρα που μας Δένει.

Συγκεκριμένα, μέσα από τη γνωστή πλατφόρμα tonimatisagapis.gr, ο Μακεδονικός Χαλβάς μας προσκαλεί να τον βοηθήσουμε να στηρίξει μικρά σχολεία που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Στόχος είναι το Νήμα της Αγάπης να φτάσει στα σχολεία αυτά, προσφέροντάς τους από μία σχολική βιβλιοθήκη.

Τα σχολεία αυτά είναι:

  • Δημοτικό Σχολείο Δάφνης στο Κερασοχώρι Ευρυτανίας
  • Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Μεγάλου Πάπιγκου στον Δήμο Ζαγορίου
  • Δημοτικό Σχολείο Κρανιάς στα Γρεβενά
  • Δημοτικό Σχολείο Γαύδου
  • Δημοτικό Σχολείο Ασπρονερίου στον Δήμο Διδυμοτείχου στον Έβρο
  • Δημοτικό Σχολείο Μαθρακίου στην Κέρκυρα
  • Δημοτικό Σχολείο Αρκιών στα Δωδεκάνησα
  • Δημοτικό Σχολείο Σικίνου στις Κυκλάδες
  • Δημοτικό Σχολείο Αντικυθήρων
  • Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Σιδηρούς στον Δήμο Σουφλίου στον Έβρο

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε; Μπαίνουμε στο tonimatisagapis.gr και επιλέγουμε από τα σημεία του χάρτη το σχολείο που θα θέλαμε να ενισχύσουμε. Στη συνέχεια, συμπληρώνουμε τα στοιχεία μας στην φόρμα που εμφανίζεται και συμβάλουμε, έτσι, στο έργο του Μακεδονικού Χαλβά. Παράλληλα, μπαίνουμε σε κλήρωση για να είμαστε ένας από τους 20 τυχερούς που θα κερδίσουν λαχταριστά προϊόντα!