REAL LIFE

H Κίνα τιμώρησε 27 ανθρώπους για "τραγικά άσχημες" εικόνες σε βιβλία μαθηματικών


JTeam

23 Αυγούστου 2022

H Κίνα τιμώρησε 27 ανθρώπους για "τραγικά άσχημες" εικόνες σε βιβλία μαθηματικών
Στην έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε πως τα βιβλία δεν αντανακλούν την ευχάριστη πλευρά των μαθητών της Κίνας

Είκοσι εφτά άνθρωποι τιμωρήθηκαν από την κυβέρνηση της Κίνας, επειδή είχαν εκδόσει τετράδια μαθηματικών με "απαράδεκτες" απεικονίσεις, οι οποίες δεν αντιπροσωπεύουν τους μαθητές της χώρας. Όπως αναλυτικά αναφέρεται στον Guardian, μια ομάδα από το υπουργείο εκπαίδευσης της Κίνας βρήκε ότι οι εικονογραφήσεις στα βιβλία μαθηματικών της χώρας ήταν άσχημες και δεν προωθούσαν την εικόνα των μαθητών.

Jenny.Gr

Η ανάρτηση μιας δασκάλας που έφερε την αλλαγή

Τα σχετικά βιβλία είχαν εκδοθεί πριν από περίπου 10 χρόνια και χρησιμοποιούνταν σε όλα τα δημοτικά της χώρας. Μια ανάρτηση όμως, από μια δασκάλα τον Μάιο του 2022 ήταν αρκετή για να κάνει τα βιβλία αυτά viral. Tα βιβλιά ειχαν απεικονίσεις από παραμορφωμένα πρόσωπα, διογκωμένα παντελόνια, φωτογραφίες αγοριών που αρπάζουν τις φούστες κοριτσιών και παιδιά με τατουάζ στο πόδι.

Μπορεί για τα social να ήταν διασκεδαστικό το όλο θέαμα, ωστόσο οι κριτικές που ασκήθηκαν ξεσήκωσαν γονείς και δασκάλους και έτσι καταλήξαμε στην έρευνα του υπουργείου και τις 27 τιμωρίες σε εκδότες. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο, δήλωσαν πως οι 27 αρμόδιες εκδοτικές αρχές είχαν παραμελήσει τα καθήκοντα και τις ευθύνες τους και γι΄αυτό και τιμωρούνται. Ενώ τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρχισυντάκτης και ο προϊστάμενος του γραφείου σύνταξης του τμήματος μαθηματικών, έλαβαν επίσης κυρώσεις και απολύθηκαν από τους ρόλους τους.